OPET STARI PRIJATELJI

Hrvatski boksači Hrgović i Sep na teškom ispitu u Kazahstanu

20.03.2015 u 09:06

Bionic
Reading

Raste uzbuđenje uoči subotnjih nastupa hrvatskih boksača BK Leonardo Filipa Hrgovića i Hrvoja Sepa u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB) protiv Baku Firesa.

Prvi put u petoj sezoni Svjetske boksačke serije (WSB) hrvatski reprezentativci Hrvoje Sep i Filip Hrgović borit će se protiv suparnika s kojima već imaju zajedničkih iskustava i to uglavnom dobrih! U subotu rano popodne po hrvatskom vremenu u kazahstanskom gradu Šimkentu zagrebački boksački dvojac pod vodstvom svoga trenera Leonarda Pijetraja sudjelovat će na domaćoj strani u dvoboju Astana Arlansa i Baku Firesa.

Azerbajdžanska je momčad prošle sezone nastupila u WSB finalu protiv Cuba Domadoresa, a na prethodnoj je stepenici doigravanja u kontroverznom dvoboju izbacila upravo Arlanse. U odlučujućoj borbi Filip Hrgović dominirao je protiv Hadžija Murtuzalijeva, no čudnom sudačkom matematikom pobjeda je pripala suparniku. Azerbajdžanskom je superteškašu sudac u tom dvoboju oduzeo bod zbog opstrukcije, a u trećoj rundi čak se našao i u nokdaunu.

Nisu pomogli ni protesti, ni žalbe kazahstanske momčadi. Hrgović je pretrpio četvrti poraz u WSB-u (nakon te borbe iz svibnja 2014. Filip nije izgubio nijedan meč ni u kojem natjecanju), a Astana je kao branitelj naslova ispala.

'Očekivali smo da će Baku Fires nastupiti u drukčijoj postavi. Primjerice, u superteškoj kategoriji mogli su dovesti Arslanbeka Mahmudova, koji je neporažen kao i Hrgović. Odlučili su se za boksače koji su lani pobijedili Astanu, ali ove sezone još nisu boksali u WSB-u. Nama je, pak, svejedno tko stoji s druge strane. Samo pobjede vode nas u Rio', rekao je trener Pijetraj uoči vaganja u Šimkentu.

Murtuzalijev i Hrgović boksali su i u prosincu 2012. Hrvatski šampion tada je nastupao u dresu Paris Uniteda i jednoglasnom je sudačkom odlukom pobijedio pet godina starijeg Azerbajdžanca (7-5 u WSB-u).

Hrvoje Sep imat će priliku još jednom dokazati da je bolji poluteškaš od Bjelorusa Mihaila Dauhaljaveca, sudionika Olimpijskih igara 2012. Pola sata prije spomenutog kontroverznog Hrgovićeva meča u Azerbajdžanu, njegov je klupski kolega iz BK Leonardo bodovno slavio protiv Dauhaljaveca.

Nadamo se da će tako biti i u Šimkentu (trećem po veličini kazahstanskom gradu), jer borba za plasman na OI 2016. ulazi u završnu fazu. Budu li uspješni u sve tri preostale borbe (protiv Baku Firesa u Šimkentu, te na gostovanjima u Portoriku i Italiji) Sep i Hrgović će u subotu, 25. travnja, kasno navečer u Bergamu osigurati nastup na OI u Rio de Janeiru.

U ovogodišnja četiri nastupa, podsjetimo, obojica su postigla isto toliko pobjeda, što je Hrgovića dovelo na prvo, a Sepa na treće mjesto pojedinačnih ljestvica u superteškoj (+91 kg) i poluteškoj kategoriji (-81 kg). Astana je pritom jedina neporažena ekipa skupine B i u subotu ima priliku izboriti prvo mjesto uoči doigravanja.

Svi mečevi WSB-a mogu su pratiti besplatno u live streamingu na www.aibaboxingtv.com i u TV prijenosu na Fight Channelu.