Olimpijske igre

Hrvatske vaterpoliste čeka okršaj s Kazahstanom koji predvode dva jako opasna Srbina, no Barakude najavljuju pobjedu na startu

  • S.K. / HIna
  • Zadnja izmjena 24.07.2021 21:19
  • Objavljeno 24.07.2021 u 21:19
Bionic
Reading

Hrvatska u nedjelju u 12.50 sati po našem vremenu otvara olimpijski turnir protiv Kazahstana

U nedjelju u 12.50 sati po hrvatskom, a 19.50 po japanskom vremenu, hrvatska vaterpolska reprezentacija započinje svoj sedmi nastup na olimpijskim igrama, a prvi protivnik je Kazahstan.

'U nedjelju očekujemo početak olimpijskog turnira. Vrijeme dosadašnjeg boravka u Tokiju iskoristili smo za zajedničke sparing treninge s reprezentacijom Italije na kojem smo popravili detalje koji su nedostajali. U turnir ulazimo maksimalno motivirani i spremni. Smatram da smo odradili odlične pripreme. Ukoliko sutra ozbiljno uđemo u utakmicu reprezentacija Kazahstana nam ne bi smjela stvoriti veći problem', najavio je Mile Smodlaka, pomoćni trener reprezentacije.

U petak su Barakude sudjelovale u svečanoj procesiji otvaranja Olimpijskih igara, točnije četvorica debitanata među Barakudama kojima su ovo prve Olimpijske igre, a to su Ivan Marcelić, Loren Fatović, Ante Vukičević i Lovre Miloš.

'Već smo nekoliko dana u Japanu, prilagodili smo se vremenskoj razlici. Sada jedva čekamo da turnir započne. Kazahstan ima dva srpska igrača koji su najkvalitetniji i najopasniji. Na papiru jesu slabija momčad, no nama je apsolutno svejedno tko je preko puta nas, mi želimo svaku utakmicu odigrati svom snagom, kao da je finalna. Želimo pobjedu pa ne sumnjam da će tako biti i sutra', rekao je branič Marko Macan.