TURSKA VS. HRVATSKA

Hrvatska večeras nema pravo na krivi korak

11.11.2011 u 10:17

Bionic
Reading

Cijeli put hrvatske nogometne reprezentacije do Eura 2012. sveo se na posljednjih 180 minuta protiv Turske. Bilić i njegovi izabranici danas u Istanbulu će odigrati utakmicu istine. Već dugo reprezentacija nije odigrala utakmicu za pamćenje, a upravo je večeras prilika da napokon to promjene

Činjenicom da se nisu izravno plasirali na Euro, već moraju ići zaobilaznim putem, hrvatska je reprezentacija razočarala naciju. Blijeda igra u Ateni protiv Grčke i poraz koji nas je koštao izravnog odlaska poljuljao je povjerenje u izbornika. No, nema bolje prilike da stožer i igrači pokažu svoje pravo lice nego u dvije predstojeće utakmice protiv Turske.

Možda hrvatska nogometna reprezentacija u Istanbul nije ispraćena s prevelikim optimizmom, no Turska definitivno nije suparnik kojeg nije moguće preskočiti. Na Turk Telekom Areni večeras će 'Bilić boysi' morati odigrati veliku utakmicu jer svaki veći poraz praktički bi značio i oproštaj od Eura 2012.

Slavena Bilića je kroz sportski život uvijek pratila Turska. Na prvom velikom natjecanju kao igrač igrao je na Euru 1996. upravo protiv Turske, na Euru 2008. kada je bio izbornikom Turska nas je u dramatičnoj završnici izbacila iz četvrtfinala. Sada će opet Turska odrediti Bilićevu budućnost.

Protiv Turske je ulog veliki, a zanimljivo da 'kockasti' igraju i za Eduarda koji dosad još nije igrao na nekom velikom natjecanju, tako da je Dudu sigurno još više motiviran. U najavama današnjeg ogleda često se provlačilo kako je vrijeme za osvetu zbog bečkog poraza prije tri godine, no izbornik Bilić odbija razgovarati na taj način.

'Dosta smo pričali o utakmici, vrijeme je da pričamo na terenu', kazao je na posljednjoj presici izbornik Bilić. I to je istina. Sve analize, sve priče, sve najave sada padaju u vodu. Večeras kad igrači izađu na prepunu Turk Telekom Arenu sve će moći pokazati na terenu. Prvih 90 minuta kreće večeras i vjerujemo kako će 'kockast' napokon odigrati utakmicu u skladu sa svojim renomeom. U protivnom nam se ne piše dobro. Ali, ako se u Istanbulu odigra kako se zna, uzvrat u Zagrebu mogao bi se čekati s velikim optimizmom.