NEVJEROJATAN RASPLET

Hrvatska u polufinalu, a dva najveća favorita – ispala!

28.01.2016 u 09:10

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija na čudesan je način izborila mjesto među četiri najbolje reprezentacije Europskog prvenstva, a tamo neće biti Francuske i Danske, dvije ekipe koje su svi vidjeli kao glavne favorite...

Iza nas je jedan od najluđih dana u povijesti velikih rukometnih natjecanja. Dovoljno je pogledati na koji je način Hrvatska prošla dalje: ogromnom pobjedom protiv Poljaka koji su pred domaćom publikom u Krakowu bili apsolutni favoriti za ulazak u borbu za medalje.

No, nije to bilo jedino iznenađenje. Ono najveće se dogodilo u utakmici prije, u kojoj su Norvežani iznenadili i slomili moćne Francuze i izbacili ih iz turnira. Tako su Bergeovi izabranici došli do najvećeg uspjeha u povijesti svoje reprezentacije, a Onestina družina oprostila se od pohoda do četvrtog zlata.

Jednako velika senzacija dogodila se i u drugoj grupi. Silno oslabljeni Nijemci uspjeli su pobjedom izbaciti Dansku koja je djelovala nedodirljivo do posljednje dvije utakmice u skupini. No, prvo remi sa Švedskom, a onda i poraz u ključnoj utakmici izbacili su Hansena i društvo s turnira.

'Znali smo da ako ostanemo u igri do kraja da je sve moguće. Na kraju smo iskoristili situaciju. Svi su se borili dok se nisu srušili, obrana je bila dobra, a Wolf obranio na kraju nekoliko važnih lopti. Nevjerojatno je što je ova reprezentacija izvukla iz sebe,' izjavio je bivši rukometaš i član stručnog stožera Njemačke Oliver Roggisch nakon trijumfa 25:23.

Tako je rukometno Europsko prvenstvo ostalo bez dva glavna favorita turnira, a Hrvatska je i dalje u igri za zlato. Nažalost, u polufinalu će naši igrati protiv treće velike reprezentacije koja je jedina opravdala ulogu favorita. Španjolci su imali problema sa Slovenijom i izgubili od moćne Danske, ali su uz manje drame od ostalih ušli u završnicu i bit će s njima teško. Protiv sebe imaju tri reprezentacije koje ne mogu vjerovati da su u borbi za medalju: Hrvatsku, Norvešku i Njemačku. Pitamo se što će na kraju presuditi: rutina i iskustvo ili entuzijazam i euforija?