raspored 2. kruga

Hrvatska seli u Budimpeštu a igrat će u dvorani pred 20.000 navijača; prvi protivnik već je kreirao veliku senzaciju

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 17.01.2022 22:33
  • Objavljeno 17.01.2022 u 22:34
Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši su okončali natjecanje u skupini s dvije pobjede (Ukrajina, Srbija) i jednim porazom (Francuska), no sve do francuskog - srpskog ogleda bilo je upitno hoće li to biti dovoljno za nastavak natjecanja.

Svaka pobjeda Francuske ili remi vodili su Hrvatsku u drugi krug s drugog mjesta u grupi. No, da je Srbija iznenadila Francusku, zatvorio bi se krug tri momčadi sa po četiri boda i odlučivala bi međusobna gol razlika u tom krugu. Francuska je Hrvatsku pobijedila s +5, a Hrvatska Srbiju s +3. Dakle, Hrvatsku bi s turnira izbacila svaka pobjeda Srbije između dva i šest razlike.

Francuska i Hrvatska će u drugom krugu igrati u skupini I u kojoj su već Danska i Crna Gora. Danska prenosi dva boda, dok Crna Gora, poput Hrvatske dolazi s 'nulom'.

Crna Gora je izborila prolaz nakon što je u izravnom okršaju za prolaz pobijedila Sloveniju sa 33:32.

I upravo će Crna Gora biti suparnik Hrvatskoj ovog četvrtka. U subotu pak, Hrvatska igra protiv Danske, a preostala dva suparnika, protiv kojih će igrati u ponedjeljak, 24. siječnja, odnosno u srijedu 26. siječnja, doznat će tek sutra, kada će se rasplesti situacija u skupini B.

Posljednja dva sudionika doći će iz skupine B u kojoj uoči zadnjeg kola vodi Island sa četiri boda, Nizozemska i Mađarska imaju po dva boda, dok je Portugal na začelju s dva poraza.

U zadnjem kolu u utorak se sastaju Island - Mađarska, te Nizozemska - Portugal.

Utakmice drugog kruga igrat će se u novoj dvorani u Budimpešti, u dvorani MVM Dome, u koju stane 20.022 gledatelja.

U nokaut-fazu, odnosno u polufinale prolaze samo dvije najbolje reprezentacije, a Francuzi i Danci prenijeli su dva boda. Polufinala se igraju u petak, 28. siječnja u 18, odnosno u 20.30 sati, utakmica za peto mjesto igra se isti dan od 15.30.

Utakmica za broncu je u nedjelju, 30. siječnja od 15.30, a finale isti dan u 18 sati. Cijela završnica igra se u MVM Domeu u Budimpešti, a satnica drugog kruga bit će poznata nakon što budu poznate sve reprezentacije koje su prošle.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal