PLAVI IM DONIO SREĆU

Hrvatska protiv Portugala napokon igra u crveno-bijelim dresovima!

23.06.2016 u 15:11

  • +14

Navijači na stadionu uoči utakmice sa Španjolskom

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija prve tri utakmice na Euru, protiv Turske, Češke i Španjolske, zbog UEFA-ina pravilnika igrala u plavim garniturama dresova, napokon će naši igrači i navijači doći na svoje u utakmici osmine finala protiv Portugala

U borbi za četvrtfinale hrvatska nogometna reprezentacija koja je kao pobjednik skupine domaćin, igrat će protiv Cristiana Ronalda i društva u crveno-bijeloj garnituri dresova!

To je potvrdio i glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

'Poznato je kako HNS uvijek i svagdje prvo predloži crveno-bijelu šahovnicu jer je to naš prvi dres. Eto, protiv Portugala po prvi puta na Euru igramo u crveno-bijeloj garnituri', kazao je Pacak.

Podsjetimo, zbog spleta okolnosti i pravilnika UEFA-e te zbog činjenice kako se prvi hrvatski dres u UEFA-i vrednuje i kao crvena i kao bijela garnitura s više od pola reprezentacija, Hrvatska NIKADA ne može igrati u svojim kvadratićima. Čak je i prijetila opasnost da na ovom Euru naši ni jedanput ne istrče u tzv. šahovnici.

Među reprezentacijama koje, uz crvenu ili bijelu, imaju i neku drugu boju dresa kao opciju - srećom po nas, nalazi se i Portugal.

>> Ovo su hrvatski navijači čekali s nestrpljenjem; požurite po ulaznice!

Međutim, ako prođemo u četvrtfinale, idemo na pobjednika para Švicarska - Poljska, reprezentacija koje imaju, uz crvenu, i bijelu garnituru dresova što znači da bi Modrić, Perišić i društvo opet igrali u zasad sretnoj plavoj garnituri.

Utakmica između Hrvatske i Portugala igrat će se na stadionu Bollaert-Delelis, kapaciteta od 38,223 mjesta.