MUKE PO BILIĆU

Hrvatska protiv Estonije bez pravog napadača

25.05.2010 u 08:15

Bionic
Reading

Desetkovana Hrvatska je rezultatski uspješno riješila prijateljske susrete protiv Austrije i Walesa. Treći ispit za Bilićeve izabranike je Estonija, s kojom će igrati u srijedu, a situacija s izostancima još je teža

Hrvatska će istrčati na stadion u Tallinnu bez napadača. Takva, na prvi pogled defanzivna formacija nije sastavljena zbog snage suparnika, već zato što izbornik nema pravog golgetera u svlačionici. Ozljede i nužni odmor desetkovali su hrvatski napad.

Ranije su otpali Nikola Kalinić i Ivan Klasnić, zatim Eduardo i Mladen Petrić, a tijekom utakmica u Klagenfurtu i Osijeku nastradali su Nikica Jelavić, Mate Bilić i Mario Mandžukić, dok je Ivica Olić imao obaveza u Ligi prvaka.

Kada se tome pridoda podatak da u Tallinnu neće biti ni Luke Modrića, Darija Srne, Josipa Šimunića, Stipe Pletikose, Nike Kranjčara, Darija Kneževića, Vedrana Ćorluke i Vedrana Runje, jasno je da je pred Hrvatskom zahtjevan zadatak jer se u Estoniji nije lako prolazilo i kada je Bilićeva vrsta bila kompletna.

Inače, najvjerojatniji sastav koji će istrčati protiv Estonaca je: Subašić – Vida, J. Buljat, Lovren, Strinić – Vukojević, Dujmović, Gabrić, Badelj, Pranjić – Rakitić.