NIJE BILO SJAJNO, ALI...

Hrvatska od očajnog do pristojnog u pobjedi nad Bahreinom!

09.04.2016 u 19:26

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u 2. kolu kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju pobijedila je Bahrein rezultatom 33:22 i u nedjelju će protiv Norveške tražiti ključnu pobjedu za plasman na veliku smotru...

Nakon poraza od Danske u petak, tražila se sigurna pobjede Babićevih izabranika protiv slabašnog Bahreina, ali nije to išlo glatko kako smo se nadali .Naši rukometaši nedvojbeno su podcijenili simpatičnog protivnika i trebalo im je pola utakmice da dođu k sebi i ozbiljnijom igrom riješe pitanje pobjednika.

U prvom poluvremenu svjedočili smo jezivo lošoj igri naše izabrane vrste. Pregršt izgubljenih lopti, očajna igra u napadu i obrani. Vodio je Bahrein u nekoliko navrata +3 i vjerojatno bi vodio i više da nije bilo Pešića koji je nizom velikih obrana ublažavao blamažu. Na odmor se otišlo pri rezultatu 14:14 što je odličan rezultat za Hrvatsku s obzirom na viđeno na terenu.

U nastavku utakmice vidjeli smo pristojnije izdanje naše reprezentacije, a Bahrein se umorio i dosta pao. Obrana i napad Hrvatske zaigrali su dovoljno dobro da slome protivnika, iako je i tu bilo jeftinih pogrešaka i neodgovornosti u igri. Protivnik je prestao zabijati golove i hrvatska prednost rasla je iz minute u minutu i na kraju stala na +11 (33:22).

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Manuel Štrlek s osam postignutih golova.

Visokom pobjedom naši su poboljšali svoju situaciju na ljestvici uoči ključne utakmice protiv Norveške u 18 sati u nedjelju. Ako naš protivnik ne svlada Dance u subotnjem večernjem ogledu, našima će biti dosta i bod u trećoj kvalifikacijskoj utakmici...

Kvalifikacije za OI, 2. kolo:

Hrvatska – Bahrein 33:22 (14:14)