REMI U LIGI NACIJA

Hrvatska na praznoj Rujevici sretno izvukla bod protiv Engleske; Dalićevi dečki nisu oduševili...

12.10.2018 u 22:39

Bionic
Reading

U svojoj drugoj utakmici u Ligi nacija, u reprizi polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji, hrvatska nogometna reprezentacija je protiv Engleske na praznoj Rujevici odigrala 0:0

Hrvatska je nakon katastrofe u Elcheu protiv Španjolske (0:6), u drugom nastupu u novom Uefinom natjecanju osvojila prvi bod, ali nije oduševila. Dalićevi izabranici nakon osvajanja srebra na Mundijalu u Rusiji muče se sa slabom formom, posebice u napadačkom dijelu.

Mora se priznati kako su Englezi imali izglednije prilike, bili bliže pobjedi, a ovaj remi otvorio je širom vrata prvom mjestu u skupini – Španjolskoj.

Kao što se i prije znalo, susret je odigran u sablasnoj atmosferi, bez gledatelja, zbog incidenta koji se dogodio još prije tri godine kada je na travnjaku Poljuda iscrtana svastika. Utakmica bez navijačke atmosfere, na kojoj se čuje svaki povik izbornika i igrača, utakmica koju nitko ne želi igrati.

  • +16
Hrvatska - Engleska, Liga nacija Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Nije bilo mnogo toga zanimljivog u prvom poluvremenu. Previše opreza odnosno premalo rizika s obje strane, uz neobičnu 'zvučnu' kulisu...

Nešto uzbuđenja dogodilo se tek u zadnjih desetak minuta prije odlaska na odmor. U 35. minuti Pivarić je ubacio, a Kramarić sa 11 metara opalio u dobro postavljenog Pickforda.

Na engleski odgovor nije se dugo čekalo, jer je poslije kornera u 43. minuti, Dier zaprijetio glavom, lopta se odbila od vratnice i otišla dalje od čak tri natrčala Engleza. Definitivno najbolja situacija za pogodak u prvih 45 minuta.

U nastavku je bilo znatno sadržajnije. Opet se tresao okvir gola, i opet u režiji 'Gordog Albiona'. Poslije ubačaja s desne strane, u 53. minuti, Kane je bio najviši u skoku, ali je njegov pokušaj zaustavila greda.

Samo par minuta kasnije suparnik je imao zicer, ali je Rashford slabo pucao te je Livaković obranio. Isti dvojac je bio na sceni i u 57., a hrvatski golman još jednom je izašao kao pobjednik.

Hrvatska je tek u 67. složila novu ozbiljniju situaciju, ali Kramarić je traljavo zahvatio loptu desetak metara od gola. U 69. opalio je sa 18 metara Rebić, ali i to je bilo zamalo pored gola. Do kraja dvoboja još je jedino vrijedno spomena bio prodor Jedvaja na desnom boku, ali na njegovo ubacivanje nije dobro reagirao neraspoloženi Kramarić.

I to je bilo to, po prikazanome Hrvatska može biti sretna s ovim bodom, a na Daliću je da pronađe rješenje kako da vrati 'Vatrene' na pobjednički put.

Na polovici natjecanja u skupini D vodi Španjolska sa šest bodova, a Engleska i Hrvatska imaju po bod.

Hrvatska će za tri dana također u Rijeci odigrati prijateljsku utakmicu protiv Jordana, dok će sljedeća dva nastupa u Ligi nacija imati u studenome, 15. studenoga će u Zagrebu ugostiti Španjolsku, a 18. studenoga će gostovati kod Engleske u Londonu.

Sljedeću utakmicu u ovoj skupini igrat će Španjolska i Engleska u Sevilli u ponedjeljak.

HRVATSKA: Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić - Kovačić (Badelj, 73), Rakitić; Kramarić, Modrić, Perišić (Pjaca, 68) - Rebić (Livaja, 80)

ENGLESKA: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Chilwell - Sterling (Sancho, 78), Henderson, Dier, Barkley - Rashford, Kane