popravljanje dojma

Hrvatska mora bolje: Zlatko Dalić prisiljen mijenjati, ali je pitanje hoće li u bitku s Francuzima s tri, četiri ili pet novih igrača?

08.09.2020 u 06:43

Bionic
Reading

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju ovog utorka od 20.45 sati na Stade de Franceu u Parizu čeka okršaj protiv svjetskih prvaka, Francuza. Nažalost, uvod u ovaj okršaj po Hrvatsku bio je loš, jer osim poraza 1:4 kod Portugala, Dalićeva je momčad u Portu izgledala loše i nemoćno

Dvije jake utakmice na početku nove sezone Lige nacija, u početku su zvučale primamljivo. Međutim, nakon poraza i loše igre kod Portugala, sve nas je strah prognozirati kako bi mogao izgledati večerašnji ogled kod Francuza.

Ono što je zanimljivo, da i protiv jedne i protiv druge reprezentacije, Hrvatska još uvijek ne zna za pobjedu. Protiv Portugala taj skor sada iznosi, u šest utakmica, pet poraza i tek jedan remi.

>> Zlatko Dalić promijenio kapetana, a onda i potvrdio: Više to nije ona momčad sa SP-a i sada radimo laganu smjenu generacija

S Francuzima on je za mrvicu pozitivniji, ali samo zato što u šest utakmica, imamo četiri poraza i dva remija.

Ipak, kako je svaka utakmica priča za sebe, tako ćemo se i mi postaviti, pa povjerovati u riječi izbornika Dalića i njegovih igrača, kako su u Parizu spremni ponuditi puno više. Za početak, bilo bi dovoljno i srčanosti, jer to je jedan od onih faktora u igri bez kojeg se ne može ni izaći na teren, a kamoli pokušati rezultatski parirati ozbiljnim ekipama. Francuzi to jesu.

I zato smo sigurni da će izbornik Dalić u ovaj ogled ući s nešto drugačijim sastavom, nego je to bio onaj u Portu.

Livakovića neće mijenjati, jer golman je bio najsvjetlija točka u subotnjem ogledu. Tin Jedvaj bi vrlo vjerojatno ostao na klupi, ali kako je Šime Vrsaljko otpao za ovaj ogled, čini se da će i Jedvaj, koji inače igra na stoperskoj poziciji, započeti večerašnji ogled. Baš kao i ostatak zadnje linije, na čelu s kapetanom Domagojem Vidom, Dejanom Lovrenom i Bornom Barišićem.

Iako nije nemoguće da Dario Melnjak dobije priliku na poziciji lijevog beka, umjesto Barišića, baš kao i Duje Ćaleta Car umjesto Vide, na stoperskoj poziciji.

Najviše promjena za očekivati je u veznoj liniji, jer kada su u Portu ušli Marcelo Brozović i Ivan Perišić, odmah se osjetio i stanoviti pomak u igri. Prema tome, iskusni dvojac mogao bi započeti utakmicu, što znači da bi na klupi mogli ostati Mateo Kovačić i vrlo vjerojatno Mario Pašalić.

U tom slučaju, Dalić bi možda i promijenio formaciju, umjesto 4-2-3-1, protiv Francuza bi mogli istrčati u rasporedu 4-4-2.

U tom slučaju u veznom redu bi igrali u središnjem dijelu Brozović i Nikola Vlašić, a na bokovima Josip Brekalo i Perišić, dok bi u napadu, uz Andreja Kramarića krenuo i Bruno Petković.

No, hoće li to izgledati baš tako, morat ćemo pričekati do službene objave sastava, oko 19.30 sati.

  • +24
Portugal - Hrvatska, nogomet, UEFA Liga nacija, 5.9.2020. Izvor: EPA / Autor: MANUEL FERNANDO ARAUJO