BROJKE NE LAŽU

Hrvatska je perjanica sporta u regiji

20.08.2012 u 16:18

Bionic
Reading

Hrvatska je najuspješnija zemlja na Olimpijskim igrama u Londonu od država koje pripadaju jugoistočnoj Europi, a odmah do nje je Rumunjska

Devet zemalja jugoistočne Europe ukupno je na Igrama osvojilo 32 medalje, što je za dva odličja manje nego prije četiri godine u Pekingu, piše Setimes.com.

Najuspješniji su bili hrvatski sportaši sa šest kolajni, od čega su tri bile zlatne (Cernogoraz u trapu, Perković u bacanju diska i vaterpolisti), a slijede Rumunji koji doduše imaju više odličja – devet, ali su samo dva najsjajnija.

Tako su ove dvije zemlje osvojile zajedno 15 medalja, što je gotovo polovica od ukupnog broja za ovu regiju.

Turska je osvojila pet medalja (dvije zlatne), Srbija četiri (jedno zlato), a Crna Gora i Cipar su uspjeli doći do srebrnog postolja.

Moldavija je uzela dvije bronce, isto kao i Grčka za koju je to poražavajući rezultat, a podbacila je i Bugarska, također s po jednim drugim i trećim mjestom. Tako ova zemlja po sportskim uspjesima nije bila loša od 1956.

Makedonija od država s jugoistoka Starog kontinenta nije uzela niti jedno odličje, ali tamo nisu ni imali prevelikih očekivanja.