DOČEKAO SVOJ TRENUTAK

Hrvatska ima novog jakog biatlonca: Uspjeh u Oberhofu!

05.01.2017 u 20:09

Bionic
Reading

Hrvatski biatlonac Krešimir Crnković osvojio je 37. mjesto u disciplini 10 km sprint na četvrtoj utrci Svjetskog biatlonskog kupa održanoj u njemačkom Oberhofu, osvojivši svoje prve bodove u Svjetskom kupu.

Crnković se odličnim nastupom probio među 40 najboljih biatlonaca, a prije njega bodove u Svjetskom kupu osvojio je tek brončani olimpijac Jakov Fak prije odlaska u Sloveniju.

Do sada najbolji rezultat u Svjetskom kupu za 22-godišnjeg člana BK Brod Moravice bilo je je 78. mjesto na Pokljuki prošle sezone.

Ovaj rezultat dolazi u pravo vrijeme, jer Crnkoviću širom otvara vrata za sudjelovanje na Zimskim olimpijskim igrama u PyeongChangu 2018. godine.

Nastupilo je 106 biatlonaca, a utrku je obilježilo gotovo ekstremno vrijeme - snažan snijeg, niske temperature i jak vjetar.

U teškim uvjetima najbolje se snašao Nijemac Julian Eberhard s rezultatom 26:57 i jednom promašenom metom. Bila je to njegova prva pobjeda ove sezone, te druga u karijeri.

Drugi je bio Čeh Michal Šlesingr s također jednim promašajem i 10,8 sekundi zaostatka, dok je treći bio Talijan Dominik Windisch koji je imao 40 sekundi minusa.

Crnković je imao dva promašaja i 1:54 minute zaostatka.