ODUŠEVIO U KATARU

Hrvatska ga je jako dobro upoznala, a sada seli u jedan od najvećih europskih klubova

01.09.2023 u 16:46

Bionic
Reading

Sjajni marokanski vezni igrač Sofyan Amrabat, novi je igrač Manchester Uniteda, nakon što je klub s Old Trafforda postigao dogovor s Fiorentinom.

Amrabat je bio jedan od igrača koji je obilježio proteklo Svjetsko prvenstvo u Kataru i najzaslužniji za osvajanje povijesnog četvrtog mjesta Maroka, te je odavno bilo jasno da će ovog ljeta napustiti Fiorentinu.

Upoznali su ga Dalić, Modrić i svi ostali hrvatski ljubitelji nogometa, jer u Kataru je Hrvatska dva puta igrala protiv Maroka. Prvo u skupini, a potom i u utakmici za treće mjesto. Naime, Amrabat je u te dvije utakmice bio i najbolji marokanski igrač, odnosno bio je prva zvijezda sastava na cijelom Mundijalu.

U početku se Amrabata povezivalo s Barcelonom, još u siječnju, ali katalonski klub nije uspijevao pribaviti novac odnosno izbjeći kršenje financijskog fair-playa te je Marokanac ostao među Violama. Ali tada se moglo naslutiti da će Amrabat ipak preseliti u neke od najvećih europskih klubova. Nisu ga impresionirale ni bogate ponude iz Saudijske Arabije. .

Na kraju, ovaj nogometaš će u Manchester United doći na posudbu vrijednu 10 milijuna eura, a klub će za njegove usluge sljedeće godine platiti dodatnih 20 milijuna eura, uz pet milijuna eura kroz bonuse.

Amrabat je već ranije dogovorio sve uvjete s Manchester Unitedom, te unatoč pritisku iz Saudijske Arabije i ponudama koje se 'ne odbijaju', odlučio je još ostati u europskom nogometu i karijeru nastaviti u Engleskoj.