ODJEDNOM - PREOKRET

Hrvat 'vruća' tema u Serie A; dva talijanska diva se otimaju za našeg reprezentativca, još dva vrebaju iz sjene

30.05.2018 u 09:06

Bionic
Reading

Na Apeninskom poluotoku jedna od aktualnih tema je odlazak Milana Badelja iz Fiorentine. Hrvatski veznjak napušta klub iz Firence, ali njegovo novo odredište još nije poznato

Badelj je objavio emotivno pismo navijačima 'viola' u kojem je obznanio svoju odluku o odlasku. Iako mu je Fiorentina ponudila četverogodišnji ugovor naš reprezentativac je izrazio želju za novim izazovima.

Pisalo se je kako je hrvatski veznjak sve dogovorio s Milanom s kojim bi potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 2,5 milijuna eura po sezoni, ali taj posao nije zaključen, jer su u igru ušli još neki klubovi iz Serie A.

  • +3
Milan Badelj Izvor: Profimedia / Autor: Matteo Ciambelli / Sipa

Naime, posao Milanu prije svih kvari Juventus. 'Stara dama' radi rekonstrukciju momčadi, posebno u veznom redu gdje su na izlaznim vratima Claudio Marchisio i Stefano Sturaro, a u talijanskom prvaku smatraju da bi Badelj bio idealno rješenje.

Juventus je financijski moćniji od Milana, igra i u Ligi prvaka za razliku od 'rossonera', pa ne bio bilo čudno da iz te borbe za Hrvatom upravo torinski klub izađe kao pobjednik.

Inače, iz sjene cijelu situaciju pozorno prate Inter i Lazio, ali mediji u Italiji su uvjereni da će Badelj izabrati između Juventusa i Milana.

  • +15
Prvi trening hrvatske reprezentacije pred navijačima u Rovinju Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX