praznovjerje ili...?

Golman Borussije (D) ima pomalo čudan ritual prije svake utakmice

29.09.2017 u 14:35

Bionic
Reading

Roman Bürki (26) posljednje je dvije sezone prvi golman 'žuto-crnih'. Za sada mu, barem u Bundesligi, ide sjajno. Primio je samo jedan gol. Liga prvaka je druga priča, u dvije utakmice čak je šest puta vadio loptu iz svoje mreže. Tu njegov čudni ritual prije utakmica nije pomogao...

Sportaši su poprilično praznovjerni, primjera je bezbroj, no golman dortmundske Borussije Roman Bürki ima neuobičajen ritual koji nije prošao nezapaženo.

Prije početka svake utakmice, dok suci i kapetan momčadi na centru biraju strane i posjed lopte, Bürki se poput mačke prišulja s leđa i 'ukrade' loptu. Sve samo da bi ju 'osjetio' prije početnog udarca... Švicarac na golu 'žuto-crnih' za sada nije otkrio otkud mu takva praznovjerna reakcija, no čini se da djeluje. Baram u njemačkom prvenstvu.

  • +9
Roman Bürki, golman Borussije Dortmund Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Borussia (D) je vodeća nakon prvih šest kola Bundeslige, a Bürki je primio samo jedan jedini gol! Nešto lošije mu ide u Ligi prvaka, tu su ga u dvije utakmice 'izbušili' čak šest puta, a Borussia je obje utakmice (Tottenham i Real Madrid) izgubila identičnim rezultatom, 3:1.