oduševio u Italiji

Hrvat dobio veliku pohvalu od vlastitog igrača koji ga je usporedio sa slavnim talijanskim stručnjakom: 'Oni su među najboljima na svijetu'

15.04.2020 u 15:34

Bionic
Reading

Mladi igrač Verone Matteo Pessina je u razgovoru s navijačima posebno pohvalio trenera Ivana Jurića kojeg je usporedio s Gian Pierom Gasperinijem

Hellas Verona se nalazi na visokom osmom mjestu talijanske Serie A s 26 osvojenih bodova u 35 kola. Rezultat je ovo koji je malo tko očekivao od ovog kluba, a za ovaj uspjeh je zaslužan hrvatski trener Ivan Jurić koji je u Italiji itekako cijenjen još od početaka trenerske karijere.

Počeo je kao pomoćni trener u Palermu da bi nakon toga preuzeo U-19 ekipu Genoe u koju se vraćao u tri navrata kao glavni trener. Osim Genoe i Palerma, trenirao je i Mantovu i Crotone koji je uveo u Serie A. Dobar posao nastavio je i u Veroni, a možda i najveću pohvalu dobio je od jednog od svojih igrača.

Klub je organizirao druženje s navijačima na službenoj stranici, a na pitanja fanova odgovarao je 22-godišnji Matteo Pessina koji je u Veronu stigao na posudbu iz Atalante. Kako ga je tamo vodio Gian Piero Gasperini, navijače je zanimala usporedba njegovog sadašnjeg i bivšeg trenera.

'I Jurić i Gasperini su trenutno među najboljim trenerima. Obojica uspijevaju svojim momčadima ugraditi neki poseban identitet. Sretan sam što kao mladi igrač imam priliku raditi s njima. Stvarno su me puno naučili. Dosta rade na fizičkom planu, ali isto tako je važan i taktički dio', odgovorio je Pessina i tako dao veliki kompliment hrvatskom stručnjaku.