ATP TURNIRI NA TRAVI

Hrvatska ima polufinale parova u Halleu; Čilić i Dodig pali u Queen'su

20.06.2019 u 22:14

Bionic
Reading

Hrvatski Davis Cup reprezentativci Nikola Mektić i Franko Škugor plasirali su se u polufinale konkurencije parova na ATP turniru serije 500 u njemačkom Halleu, nakon što su u četvrtak u četvrtfinalu svladali Talijana Mattea Berrettinija i Nizozemca Jean-Juliena Rojera sa 6-4, 7-6 (6)

Mektić i Škugor će u petak za mjesto u finalu igrati protiv Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Novozelađanina Michaela Venusa.

U pojedinačnoj konkurenciji branitelj naslov Borna Ćorić (ATP - 14.) igrat će u petak u četvrtfinalu protiv Francuza Pierre-Huguesa Herberta (ATP - 43.). Bit će to njihov treći dvoboj u glavnom ždrijebu ATP turnira, a Ćorić će pokušati nastaviti pobjednički niz započet trijumfima na turnirima Masters 1000 serije u Madridu 2017. i u Monte Carlu ove godine. U oba meča odigrana na zemljanoj podlozi 22-godišnji Zagrepčanin slavio je u dva seta.

Dvoboj Ćorića i Herberta na rasporedu je kao treći na središnjem terenu, gdje će program započeti u podne susretom Talijana Mattea Berrettinija i Rusa Karena Hačanova, a nakon njih će se za polufinale boriti Nijemac Alexander Zverev i Belgijac David Goffin.

Marin Čilić je nakon poraza od Diega Schwartzmana u 2. kolu pojedinačne konkurencije na ATP turniru serije 500 u londonskom Queen's Clubu, završio nastup i u konkurenciji parova u kojoj je nastupio s Ivanom Dodigom, a od hrvatske kombinacije bolji su bili Francuzi Chardy i Martin sa 7-5, 6-4.

  • +7
Australian Open, Marin Čilić - Roberto Bautista Agut Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Mjesto u četvrtfinalu izborili su Splićanin Mate Pavić i njegov novi partner Brazilac Bruno Soares. U 1. kolu su nadigrali Francuza Lucasa Pouillea i Švicarca Stana Wawrinku sa 5-7, 6-3, (10-5).

U četvrtak se prvi put nakon operacije kuka u službenom meču pojavio i Britanac Andy Murray koji je za povratak izabrao konkurenciju parova u Queen's Clubu. Nekad najbolji igrač u pojedinačnoj konkurenciji zaigrao je u kombinaciji sa španjolskim veteranom Felicianom Lopezom i izborio mjesto u četvrtfinalu pobjedom 7-6 (5), 6-3 nad prvim nositeljima, Kolumbijcima Cabalom i Farahom.

  • +31
Davis Cup, Hrvatska-Kazahstan, parovi Dodig / Mektić - Khabibulin / Nedovyesov Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL