čekamo vas na rujevici

Hrabra Rijeka u gostima kod Lillea pala u 89. minuti; pogledajte sjajan gol Pašalića

24.08.2023 u 22:13

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici posljednjeg, 4. pretkola Konferencijske lige na gostovanju kod francuskog Lillea izgubili 2:1. Rijeka je povela sjajnim golom Marca Pašalića (24), poravnao je Edon Zhegrova (43) da bi pobjedu Lilleu osigurao Leny Yoro (89)

Protiv mnogo jačeg suparnika Riječani su se postavili s ojačanom obranom te prijetiti protivničkom golu iz protunapada.

Takva je taktika zamalo donijela ploda već u 4. minuti kad je Ivanović u remplanju oteo loptu Diakhiteu na dvadesetak metara od gola, francuski je stoper pao, a riječki napadač izbio sam pred golmana Chevaliera koji je ipak pravodobnim bacanjem u noge otklonio opasnost.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Potom je Lille preselio igru na polovicu Rijeke, ali bez izrazitijih prilika sve do 24. minute kada je Labrović loše ispucao loptu, do nje je stigao David, ali u trenutku kada se Kanađanin odlučio na udarac uklizao je Hoxha i otklonio opasnost.

  • +19
Lille - Rijeka, doigravanje Konferencijska liga, 24.8.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

Galović je odmah potom daleko ispucao loptu, oba domaća obrambena igrača na lijevoj strani, Alexandra i Gudmundsson, loše su procijenila njezin let pa je se dokopao Pašalić koji je onda napravio nekoliko koraka prema naprijed pa vidio kako je Chevalier izašao sa svog gola i onda ga izvrsnim udarcem lobao za vodstvo Rijeke.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ipak, u završnici prvog poluvremena pritisak Lillea se isplatio. U 42. minuti kombinirali su Cabella i Haraldsson, ovaj prvi je pucao s desetak metara, ali Labrović je obranio. No, minutu kasnije Yoro je osvojio loptu na tridesetak metara od gola Rijeke, dodao Davidu, ovaj proslijedio Zhegrovi koji je preciznim udarcem s petnaestak metara svladao Labrovića.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Veliku priliku Lille je imao odmah čim je počelo drugo poluvrjeme, David je ušao u kazneni prostor s lijeve steane, snažno pucao pod gredu, ali Labrović je bio na mjestu.

U samoj završnici dogodio se sličan scenarij kao i na kraju prvog poluvremena, Lille je naplatio svoj pritisak golom. Nakon kratkog kornera u 89. minuti Cavaliero je ubacio, a Yoro bio najviši u skoku te glavom sa šest metara matirao Labrovića.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Mogla je čak Rijeka i do poravnanja u sudačkoj nadoknadi, ali prvo je udarac Jankovića odlično obranio Chevalier dok je potom Fruk poslao loptu preko grede.

Uzvrat je za tjedan dana u Rijeci, Lille na Rujevicu stiže u četvrtak, 31. kolovoza (20 sati, MAXSport, MAXtv).

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> više statistike pronađite OVDJE