VERBALNI 'RAT'

HOO uzvraća i optužuje ministarstvo za nerad i laži

04.11.2013 u 16:24

Bionic
Reading

Proračunski nadzor Ministarstva financija RH, Sportska inspekcija i komercijalna revizija nisu utvrdili nenamjensko korištenje proračunskih sredstava u financijskom izvještaju HOO-a za 2012. godinu, a priopćenjem se oglasio i sam HOO

U priopćenju HOO-a se navodi kako su 'istupi ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića i neutemeljene optužbe na rad HOO-a, kao i njegov odnos prema HOO-u od samog početka mandata, ukazuju na nerazumljivu namjeru degradacije HOO-a i narušavanja autonomije sporta

Na današnjoj sjednici Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) je raspravilo izjavu ministra Željka Jovanovića danu tijekom i nakon sjednice Vlade RH od 31.10.2013., kao i negativno mišljene MZOS-a na Programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2012. godinu, te načine postupanja HOO-a po naredbama Sportske inspekcije MZOS.

Vijeće HOO-a donijelo je zaključke koje možete pročitati na službenoj stranici krovnog tijela hrvatskog sporta.

U HOO-u ponavljaju kako je 2013. bila financijski najuspješnija ot kada Hrvati nastupaju pod svojom zastavom, te se osvrću na retoriku ministra Jovanovića.

''Njegove optužbe nisu utemeljene, a način i ton neprimjereni su uljudnoj komunikaciji. Jednako tako, navodi o primanju naknada članova Vijeća i skupštine HOO-a su čista laž, a da je istina kosilo bi se s odredbama Statuta i Olimpijske povelje koje ih strogo zabranjuju. To govori o nedostatku informacija i namjernom iznošenju netočnih podataka,' kažu u HOO-u te traže sastanak s resornim ministrom.