'ZA LJEPŠI GRAD'

Hokejaši i rukometaši oživjeli prolaz Runjaninova

01.10.2011 u 21:54

Bionic
Reading

U subotu je u sklopu akcije Za Ljepši Grad uređena i druga lokacija - prolaz Runjaninova. Rukave su zasukali hokejaši Medveščaka, rukometaši Zagreba, Enis Bešlagić, Barbara Radulović i Lorena Nosić, mister Vanja Grgec i brojni drugi

Uređena je i druga lokacija u akciji 'Za Ljepši Grad' Antene Zagreb. Derutni prolaz Runjaninova oživljen je novim grafitima, klupama, ofarbanim ogradama, i uređenim okolišem. Brojni građani današnje su jutro proveli radno, a rezultat je ljepši Zagreb. Od sportaša ovog puta su tu bili 'medvjedi' Saša Martinović, Tom Zanoški, Ryan Kinasewich, Mislav Blagus i Kenny MacAulay te rukometaši Zagreba Gyula Gal, David Špiler i Emanuel Štrlek, no još je dosta poznatih faca pomoglo u uređivanju prolaza.

Da se odlično služe bojama i da su pravi majstori u izradi grafita pokazali su Manuel Štrlek i Saša Martinović koji su zajedno s umjetnikom za grafite Lunarom promjenili izgled jednog od zidova. Glumac Enis Bešlagić i mister Vanja Grgec ofarbali su ograde koje sada imaju novu žutu boju. DJ-i Antene Zagreb Ivana Mišerić, Irina Čulinović i Frano Domitrović uredili su lopatama i metlama ulaz u prolaz, a TV voditeljice Barbara Radulović i Lorena Nosić zajedno s građanima uređivale su zelenilo oko prolaza.

'Danas smo uredili ovaj zapušteni prolaz. Zagreb je moj dom i želim da izgleda lijepo, i da na najbolji mogući način pokazuje i dušu ovih divnih ljudi koji cijelo jutro rade s nama na uređenju. Pozdravljam akciju i pozivam sve da nam se pridruže i iduće subote na uređenju posljednje lokacije', izjavio je 'medvjed' Ryan Kinasewich nakon odrađenog posla.

U pauzi između radova održane su i zanimljive društvene igre, a najviše je pozornosti izazvalo potezanje užeta između rukometaša Zagreba Gyule Gala i Davida Špilera, potpomognutih misterom Grgecom, te s druge strane hokejaša Medveščaka Toma Zanoškog, Kenetha Macauleya i Mislava Blagusa, u kojem su pobjedu odnjeli rukometaši.