PROTIV TOGA SE NE MOŽE

Hoffenheim pred novim klupskim rekordom, ali tamo ne spavaju mirno; jedan od razloga je i Andrej Kramarić

22.11.2019 u 09:47

Bionic
Reading

U 12. kolu njemačkog prvenstva nogometaši Hoffenheima protiv Mainza (nedjelja, 18 sati) imaju priliku postaviti klupski rekord

Pet pobjeda zaredom ima Hoffenheim u Bundesligi. Niz je počeo trijumfom u gostima protiv Bayerna (2:1), a zatim su uslijedile pobjede u dvobojima sa Schalkeom (2:0), Herthom (3:2), Paderbornom (3:0) i Kölnom (2:1).

Još dva puta je ovaj bundesligaš imao tako uspješnu seriju, 2008. kada je trener bio Ralf Ragnick te 2016. kada je momčad vodio Julian Nagelsmann.

Nizozemski stručnjak Alfred Schreuder, koji je u Hoffenheimu od početka sezone (ugovor do ljeta 2022.) ima priliku ostati sam na vrhu. Za šest pobjedu u nizu treba još slomiti Mainz koji je u 11 kola osvojio tek devet bodova te se nalazi tek na 16. poziciji.

No U Hoffenheimu su oprezni, jer u svlačionicu imaju malu bolnicu, a veliki su problem napadači, Armenac Sargis Adamjan, Togoanac Ihlas Bebou i Hrvat Andrej Kramarić su ozlijeđeni, svi oni su imali pauzu zbog koljena i pitanje je mogu li biti 100 posto spremni.

  • +9
Andrej Kramarić u dresu Hoffenheima Izvor: EPA / Autor: OMER MESSINGER

Tako bi Hoffenheim mogao ostati tek na jednom pravom napadaču Nizozemcu Jurgenu Locadiji, jer je van stroja i Alžirac Ishak Belfodil na kojeg se zbog puknuća ligamenata ne može dugo računati. Podsjećamo, naš Kramarić propustio je utakmice reprezentacije sa Slovačkom i Gruzijom zbog ozljede.

  • +3
Koln - Hoffenheim, 11. kolo, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: SASCHA STEINBACH