NAVIJAČKO LUDILO

Hoće li Šuker zbog ovih izjava biti malo ljubomoran?

14.05.2014 u 15:29

  • +7

Navijači u Torinu: finale Europske lige Benfica-Sevilla

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Iako su utorak te prijepodne srijede budili skepsu kakva će atmosfera biti na Juventusovom stadionu, oko podneva su na ulice počeli izlaziti navijači i Seville i Benfice, a središte Torina postalo je 'crveno'

Piazza Castello i Piazza San Carlo orili su se od pjesme navijača oba kluba. Bez krivog pogleda, samim time i incidentnih situacija, Torino je nudio uživanje u pravoj sportskoj, odnosno nogometnoj atmosferi. Daleko od toga da nije bilo nadvikivanja, ali iako je pivo teklo u potocima, sve je ostalo na nivou dostojnom finala jednog Uefinog natjecanja.

I dok su mnogi u najavi naglašavali Benficin status favorita, prema decibelima su optimističniji bili navijači Seville, a kojih se prema tim istim najavama očekivalo manje u Torinu. S obzirom na sličnot dresova, jer dobar dio Sevillinih fanova bio je obučen u crveno, teško je bilo procijeniti je li uistinu Portugalaca bilo više. No, defintivno je najviše bilo 'Rakitića'.

„'Rakitić je najvažniji igrač Seville i uistinu smo sretni što je član naše momčadi. Znam da se spominje mogućnost njegova odlaska, ali da se mene pita, možda bih radije i da izugimo večeras, nego da nas on napusti“

navijači Seville u TorinuCitat

Svaki treći Sevillin navijač imao je upravo dres hrvatskog reprezentativca, pa je tako bilo lakše i dobiti 'fotku' prekrasnih Španjolki.

'Rakitić je najvažniji igrač Seville i uistinu smo sretni što je član naše momčadi. Znam da se spominje mogućnost njegova odlaska, ali da se mene pita, možda bih radije i da izugimo večeras, nego da nas on napusti', rekao je Javi iz Seville, dok se njegov prijatelj odmah sjetio i ostalih Hrvata koji su nosili dres ovog kluba iz Andaluzije.

Davor Šuker je dugo bio br. 1 od hrvatskih igrača, ali sada ga je Rakitić nadmašio. Sjećam se i Prosinečkog i Mornara, ali pamtim i ples Joška Jeličića'.

Čak su nas neki navijači u šali upitali: 'Hoće li Šuker biti ljubomoran kada ovo pročita? Pozdravite ga puno!' (svakako pogledajte fotografije u našoj galeriji!)

Benficini su fanovi ponosno isticali popularnost svog kluba, to jest podatak da je njihov klub po broju 'sociosa', odnosno članova koji biraju čelništvo kluba, a isto što i Šokota sa svojim prijateljima želi uvesti u Dinamo, 'najjači na svijetu' te da ih ima preko 300.000.

Inače, jedan od njih naglasio je, kako bez obzira što su u Torinu 'samo' raspjevani, da s navijačima Sportinga, te Porta znaju ulaziti u konfliktne situacije. No, ovo je ipak drugačija utakmica, u drugačijem okruženju.

'Želimo i u Torinu slaviti. Ove smo sezone već uzeli naslov prvaka, pa bi ovaj trofej bio dodatna nagrada za trud kroz cijelu sezonu', zaključio je navijač Benfice, inače član podgrupe No Name, koja slovi kao najžešća među navijačima 'Orlova'. Na svu sreću, tu su 'žestinu' ostavili 'kod kuće', pa je talijanska policija posla imala samo sa svojima, to jest domaćim švercerima.