španjolci uvjereni - sve je gotovo

Hoće li ovo biti najnekorektnija kupovina madridskog Reala?

10.05.2018 u 06:38

Bionic
Reading

Prema posljednjim napisima španjolskih medija, Salah bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napustiti Liverpool i pojačati redove Real Madrida. Naravno, uz astronomsku odštetu, ali i veliko pitanje - koliko je moralno kupovati igrača koji im je najveća prijetnja u finalu Lige prvaka?

Kako piše španjolski AS, čelnici Reala ovog ljeta u planu imaju jedno spektakularno pojačanje i njihov je izbor pao na Egipćanina Mohameda Salaha.

  • +31
Egipatski nogometaš Mohamed Salah Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Špekulira se da Liverpool želi najmanje 200 milijuna eura za svog sjajnog krilnog napadača, a Real bi ovaj transfer mogao isplatiti kada mu 'kapne' novac za Garetha Balea i Karima Benzemu.

Španjolski dnevnik ovu je priču povezao s vijestima iz Liverpoola, prema kojima 'redsi' već traže zamjenu za Salaha, a navodno su je našli u igraču Lyona Nabila Fekira, za kojeg bi klub s Anfielda platio 70 milijuna eura.

  • +6
La liga, Barcelona - Real Madrid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Navodno bi i Roma mogla zaraditi pozamašnu svotu novca od eventualnog transfera Mohameda Salaha jer je prilikom njegovog prelaska iz Rome u Liverpool u ugovor uključena i klauzula o postotku od sljedećeg transfera, iako nema službene potvrde ove informacije.

Podsjetimo, Chelsea (klub iz kojeg je Salah došao u Romu) je na osnovi ovakve klauzule zaradio oko 3,5 milijuna eura kada je Roma za 42 milijuna eura prodala Egipćanina Liverpoolu.

  • +8
Liverpool - Roma, 1. utakmica polufinala Lige prvaka, 2017./18. Izvor: Pixsell / Autor: Peter Byrne/Press Association/PIXSELL

Naravno, ako je sve ovo istina, s pravom se postavlja pitanje koliko je moralno najavljivati ovakav transfer i spominjati takve novčane iznose jer Real i Liverpool 26. svibnja igraju finale Lige prvaka.

A svi znamo kakva je Salahova uloga u Kloppovoj momčadi i koliko nereda može stvoriti pred Navasovim golom. Ili bi ga 'kraljevi' na taj način malo smekšali?