TALIJAN MU BIO POVOD

Hoće li Ancelotti zbog ove izjave iz 2022. godine ostaviti Modrića na klupi?

15.04.2024 u 15:29

Bionic
Reading

Ove srijede na stadionu Etihad igra se uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i madridskog Reala. Prošlog tjedna na Santiago Bernabeuu završilo je 3:3, pa se svi nadaju još jednoj spektakularnoj utakmici

Nakon odrađenih prvenstvenih obveza, Manchester City i Real okreću se novom međusobnom srazu, nakon kojeg će jedan od ova dva velikana pratiti nastavak Lige prvaka samo na TV-u.

Naravno, s posebnom pozornošću taj će se ogled pratiti i u Hrvatskoj, jer čak tri Hrvata, ujedno trojica bivših Dinamovih nogometaša, mogli bi opet biti na terenu.

Joško Gvardiol u posljednje dvije utakmice zabio je dva prekrasna gola za City, a odlične nastupe pamti i Mateo Kovačić, koji je također zabio ovog vikenda. Inače, njih su dvojica bila i starteri u prošlotjednom madridskom dvoboju.

Treći Hrvat došao je na travnjak Santiago Bernabeua nešto kasnije. Mislimo na Luku Modrića, kojem je Carlo Ancelotti protiv Mallorce dao priliku od prve minute. I na taj način malo 'utješio' kapetana hrvatske reprezentacije, jer ipak ne igra toliko često kao starter.

A hoće li mu Ancelotti istu priliku pružiti i u srijedu? Prema tekstu španjolske Marce, nekako sumnjamo. Jer ovu će utakmicu suditi Talijan Daniele Orsato.

Talijan je Realu sudio u devet utakmica, između ostalih i polufinalni sraz ovih klubova u sezoni 2021./22., u kojem je Real pobijedio Manchester City 3:1 te izborio nastup u finalu protiv Liverpoola.

Ali osim što je Orsato 'stari znanac' Kraljeva, ostao je u ružnom sjećanju Modriću.

Naime Talijan je sudio polufinalni okršaj Hrvatske i Argentine na SP-u u Katru 2022. godine.

'Nikad ne govorim o sucima, ali danas je nemoguće šutjeti. On je jedan od najgorih koje poznajem. Ne samo zbog ove utakmice. Sudio mi je mnogo puta i nikad ga se ne sjećam po dobrom', požalio se Modrić nakon utakmice u miks zoni. A sve zbog penala koji je usmjerio Argentinu prema pobjedi.

'Ključan je trenutak utakmice. Nama nije dosudio korner, a odmah potom na drugoj strani dosudio je penal za Argentinu, što za mene nije bio slučaj. Alvarez je prvo pucao pa se tek onda sudario s našim vratarom. Ne mogu vjerovati da je dosudio penal. To je promijenilo cijelu utakmicu', tvrdio je tada Modrić.

  • +17
1/4 finale Lige prvaka, Real Madrid - Manchester City Izvor: EPA / Autor: KIKO HUESCA