IMA SE NOVACA

HNS u plusu 57 milijuna kuna

17.02.2009 u 19:19

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez (HNS) zaključio je 2008. godinu sa čak 57 milijuna kuna plusa, objavili su čelnici saveza na sjednici Izvršnog odbora HNS-a u Kući nogometa

HNS je u protekloj kalendarskoj godini zaradio ukupno 177 milijuna kuna, dok su troškovi iznosili 120 milijun kuna. Za tekuću godinu HNS očekuje prihod od 89 milijuna kuna.

'Godine bez velikih natjecanja uvijek su sušnije. Plus koji imamo na računu trošit ćemo za tekuće troškove, a dio je predviđen i za nogometni kamp u Tuhelju', istaknuo je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić nakon rekordno kratke sjednici koja je trajala nešto manje od dva sata.

Glavni tajnik Zorislav Srebrić izvijestio je da se UEFA-licencu, potrebnu za sudjelovanje u europskim kupovima, prijavilo 11 klubova. Za prvoligašku licencu kandidiralo se 20, a za drugoligašku 28 klubova. Postupak licenciranja bit će gotov do početka svibnja kada ćemo doznati kojim ćemo sustavom natjecanja igrati sljedeću sezonu.

'Inzistirat ćemo na potpunom uvažavanju kriterija pa ako licencu ne dobije 16 nego, primjerice, 15 klubova, i dalje ćemo imati Ligu 12,' dodao je Srebrić.

Hrvatska nogometna Vlada je donijela odluku o novom sudačkom povjereniku - jednoglasno je izabran Stjepan Djedović, predsjednik Komisije za suce.

Još uvijek nije poznato hoće li hrvatska reprezentacija igrati prijateljsku utakmicu protiv Libije. HNS je zatražio od Nogometnog saveza Libije da se u roku od tri dana izjasni o utakmici 25. ili 26. ožujka u Tripoliju. Ako odgovor izostane, 'kockasti' će tražiti novog protivnika kao uvod u 'akciju Andora'.