EVO ŠTO SVE PIŠE

HNS i Davor Šuker na nogama zbog uhićenja u hrvatskom nogometu

28.06.2017 u 18:25

Bionic
Reading

Iz Hrvatskog nogometnog saveza objavili su priopćenje vezano uz uhićenje nogometnih djelatnika s područja Brodsko-posavske županije

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Prema saznanjima iz medija dvadesetak nogometnih sudaca i nogometnih djelatnika s područja Brodsko-posavske županije, na zahtjev USKOK-a, privedeno je zbog sumnje u davanje i/ili primanje mita i namještanja rezultata na nogometnim utakmicama.

Hrvatski nogometni savez podržava sve aktivnosti koje su usmjerene na ispravljanje nepravilnosti u nogometu, a posebno ovakve koje narušavaju integritet nogometa i štete njegovom ugledu.

Smatramo da je bitno sačuvati regularnost i pravilno odvijanje nogometnog natjecanja te zaštititi nogomet od bilo kojeg oblika zlouporabe pa će Hrvatski nogometni savez, ako se utvrdi da su pojedine osobe sudjelovale u neregularnosti natjecanja, provesti disciplinske postupke protiv istih i izreči odgovarajuće sankcije.

Hrvatski nogometni savez će pažljivo pratiti daljnji tijek događaja, ali u svakom slučaju, uvažavajući presumpciju nevinosti, pričekati s konačnim sudom o navedenom događaju do okončanja postupka pred svim nadležnim tijelima Republike Hrvatske.'

  • +5
Policija privodi sportske djelatnike uhićene u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Podsjećamo, Uskok je pokrenuo istragu protiv 21 osumnjičenika iz Hrvatske te jednog stranca sa stalnim boravkom u Hrvatskoj o čemu više možete pročitati OVDJE.

Oglasio se i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije Dubravko Galović.

'Za sve informacije, vezano za ova događanja, doznao sam iz medija. Privedeni su navodno zbog narušavanja regularnosti organiziranja nogometnih utakmica, odnosno davanja i primanja mita i utjecanja na konačne ishode rezultata," kazao je Galović i dodao:

'Županijski savez pozdravlja i podržava sve aktivnosti institucija koje sprječavaju i suzbijaju ovakve anomalije u nogometu, te posebno onih koji utječu na integritet nogometa uopće.'

Galović je naglasio da su sudačke stručne komisije samostalne u svom radu.

'One određuju svoje povjerenike, koji jednako tako određuju svoje suce koji sudjeluju u organizaciji nogometnih utakmica, Još jednom naglašavam, apsolutno su jedan samostalan čimbenik u ovom sustavu'.