ht prva liga

HNS donio odluku o žalbi Dinama na kaznu Nenadu Bjelici; 'modri' saznali kakva je sudbina njihovog glavnog trenera

06.03.2020 u 18:23

Bionic
Reading

Nenadu Bjelici je potvrđena zabrana vođenja momčadi od mjesec dana, odnosno iduće četiri utakmice u HT Prvoj ligi

Žalbena komisija Hrvatskog nogometnog saveza se sastala u petak kako bi razmotrila Dinamovu žalbu na kaznu Nenadu Bjelici. Bjelica je na utakmici s Osijekom koju je njegov Dinamo izgubio 1:0 u Gradskom vrtu vrijeđao suca Marija Zebeca zbog čega ga je disciplinski sudac Alen Klakočer kaznio s jednomjesečnom zabranom vođenja utakmica i novčanom kaznom od 2000 kuna.

Dinamo se žalio na ovu odluku disciplinskog suca, a to je 'modrima' omogućilo da Bjelica bude na klupi u derbijima s Rijekom i Hajdukom i u susretu s Interom jer se kazna odgađa do njene pravomoćnosti, odnosno do sastanka spomenute Komisije. Ona se sada sastala i donijela presudu.

Očekivano, Dinamova je žalba odbijena i suspenzija glavnog trenera kluba Nenada Bjelice počinje teći od danas. To znači da će Dinamo biti bez svojeg trenera do 6. travnja. Da nije bilo žalbe i odgode kazne, Bjelica bi propustio pet prvenstvenih utakmica, a sada će, zbog reprezentativne stanke krajem ožujka, propustiti samo četiri susreta Hrvatski Telekom Prve lige.

Tako Bjelice neće biti na klupi protiv Istre 1961 na Maksimiru, na gostovanjima kod Varaždina i Lokomotive, te na domaćem susretu protiv Slaven Belupa 4. travnja. Iduća utakmica koju će voditi bit će gostujući dvoboj s Goricom 10. travnja, a ta utakmica bi mogla biti posebno zanimljiva. Naime, postoji mogućnost da će Dinamo do tada, ako osvoji svih 12 bodova uz pokoji kiks konkurenata, i matematički osigurati naslov prvaka pa će se Bjelica vratiti na klupu prvaka.

'Primio sam odluku Komisije i ne preostaje mi ništa drugo nego pomiriti s kaznom od mjesec dana. Žao mi je što neću biti na klupi Dinama u sljedeće četiri utakmice, ali ću sudjelovati u njihovoj pripremi. S klupe će ih voditi moji pomoćnici u koje imam apsolutno povjerenje' - rekao je Bjelica, a prenose Sportske novosti.