NEMA PREDAJE

HJK: U nogometu je uvijek sve moguće

03.08.2011 u 08:43

Bionic
Reading

Dan prije uzvratnog kvalifikacijskog dvoboja trećeg pretkola Lige prvaka u Maksimiru između Dinama i HJK Helsinkija, pred novinare su izašli predstavnici finskog prvaka (20.45)

Ne znamo koliko je bilo ugodno gostima iz Finske u obnovljenom Maksimiru, to prije jer su pomoćni trener i igrač Aki Riihilahti morali udisati žestoki miris svježe boje. Juha Randala, pomoćni trener koji je i gledao Dinamo protiv Intera predstavio je očekivanja Helsinkija u ovoj utakmici.

'Ovo je velika prilika za nas protiv jake momčadi. Želimo pobijediti, ali znamo da je to teško. No, u nogometu je sve moguće, Samouvjereni smo, mislimo da smo igrali dobro i u Helsinkiju. Nema veze što je malo hrvatskih novinara došlo razgovarati s nama, vidim da ima finskih, no mi smo ionako ovamo došli igrati nogomet Za razliku od prve utakmice, mi moramo i sad napadati, ali i misliti malo više na obranu. Moramo biti hrabri, ali i pametni.

'Ovo je veliki stadion, bit će, koliko znam, pun, Imali smo nekih problema u domaćem prvenstvu, mučili smo se, a ovdje moramo biti puno više disciplinirani,. Moramo zabiti dva gola, nažalost tamo smo si zabili autogol, ali imamo vjeru u sebe, vjerujemo da možemo ovdje odigrati dobar nogomet. Znamo da će biti pun stadion, a to je dobro i za nas,' dodao je igrač finske momčadi Aki Riihilahti.
Finci su odradili trening na glavnom maksimirskom travnjaku, dok su 'modri' prije toga vježbali na Hitrec-Kacianu.

Kako je i bilo najavljeno, Jari Litmanen 40-godišnja zvijezda Helsinkija, nije doputovao u Zagreb zbog udarca u glavu. No, on ionako ulazi s klupe i u finskom prvenstvu, u zadnjih 15-ak minuta.

HJK - Dinamo 1:2