supersport hnl

Hajduk demolirao 'farmaceute' na Poljudu; sjajni golovi Kalinića i Brekala

11.02.2024 u 17:06

Bionic
Reading

Hajduka je ostvario uvjerljivu pobjedu u 22. kolu SuperSport HNL-a, na Poljudu su 'bili' protiv Slaven Belupa na kraju slavili 4:0. Golove za Hajduk zabili su Nikola Kalinić (45), Josip Brekalo (48), Anthony Kalik (51) i Filip Čuić (67) uz napomenu kako je tri asistencije upisao Emir Sahiti

Vrlo brzo je Hajduk zagospodario travnjakom i počeo s napadima prema suparničkom golu. Prvu veliku šansu Splićani su stvorili u šestoj minuti, ali je udarac Kalinića nakon akcije Brekala i Moufija blokiran.

U 18. minuti dobar je dalekometni udarac uputio Krovinović, dok je u 37. zaprijetio Kalik, ali i tada je nedostajalo preciznosti.

Gostujuća obrana ipak je pokleknula u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a dogodila se tom prilikom majstorija Nikole Kalinića. U padu je Kalinić loptu zahvatio volejom i precizno pogodio suparničku mrežu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Odmah na startu drugog poluvremena dogodila se nova erupcija oduševljenja domaćih navijača i to zbog premijernog gola Josipa Brekala u splitskom dresu. Sahiti je proigrao pojačanje Hajduka, a povremeni hrvatski reprezentativac je nakon jednog driblinga jednostavno zabio za 2-0.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

S obzirom da se Slaven Belupo otvorio početkom nastavka odjednom se otvaralo mnogo prostora Hajduku za napade, a takvo što je vrlo brzo iskorišteno i za treći gol u 51. minuti. Sam je pred suparnički gol izbio Kalik i poentirao za 3-0.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nakon toga ritam igre je pao. Hajduk je napravio brojne promjene u sastavu te je potpuno smirio igru, a gosti i dalje nisu znali kako doći do domaćeg golmana Lučića i ugroziti ga.

Do kraja je Hajduk postigao još jedan gol. U 67. minuti strijelac je za konačnih 4-0 bio 21-godišnji Čuić.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Bili' su tako prekinuli rezultatsku krizu, ova je pobjeda stigla nakon tri remija i poraza od Rijeke.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +46
Hajduk - Slaven Belupo, 22. kolo, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

>> više statistike pronađite OVDJE.