OŠ VIŠNJEVAC

Himna Lino višebojca na znakovnom jeziku

17.03.2014 u 10:21

Bionic
Reading

Već se događalo da se na Lino višebojcu cijela škola pretvori u zbor, ali u Višnjevcu je po prvi puta himna Lino višebojca izvedena i na znakovnom jeziku. Dok je više od 650 učenika uz glasnu potporu nastavnika pjevalo stihove himne, dvadesetak djevojčica istovremeno ih je interpretiralo znakovima za gluhonijeme.

Tako su osnovci iz osječkog predgrađa počeli skupljati odlične ocjene za svoje domaćinstvo koje je na kraju rezultiralo s tri desetke sa zvjezdicama. Osim za savršenu organizaciju i atmosferu, desetku su zaslužili za maske i transparente.

Svako od 26 odjeljenja pripremilo je vlastitu scenografiju, jedna ljepša od druge i bilo je izuzetno teško odrediti koja je navijačka skupina najbolja. Ipak jezičac na vagi prevagnuo je u korist učenika 6.a razreda u crveno-bijelo-plavim majicama, s licima prekrivenim maštovito oslikanim kockicama. Šestaši su se osladili Lino pilowsima, a Lino ladom su nagrađeni učenici prvih razreda pretvoreni u pčelice, odnosno u linoljupce na čijim majicama je osvanuo ručno iscrtan lik medvjedića.

Treću desetku Višnjevčani su dobili za uređenje škole čiji je ulaz krasio ogroman lik medvjedića Lina u tipičnoj slavonskoj nošnji. Bećar Lino tu je dočekao i sportske goste - nogometaše Osijeka Ivu Smoju, Marka Malenicu i Karla Lulića. Jedan od ponajboljih igrača NK Osijek svih vremena i dva mlada reprezentativca odlično su se uklopili u vatrenu atmosferu višnjevačke sportske dvorane te svojim savjetima i podrškom pomagali natjecateljima. Usto ogledali su se s izazivačima iz publike, ovaj puta to su bile djevojčice - Dora Zorica i Katarina Boros koje su zadivile svojom spretnošću. Na kraju uručili su pehare najboljima, a to su bili Petar Grgić koji inače trenira nogomet i Ivana Dragić čiji je omiljeni sport odbojka.