braco i seka

Hifumi i Uta prvi su brat i sestra u povijesti Olimpijskih igara koji su istog dana osvojili zlatne medalje u pojedinačnom sportu

Bionic
Reading

Japanski džudaški reprezentativci brat i sestra Abe, 23-godišnji Hifumi i 21-godišnja Uta, upisali su se u nedjelju u povijest Olimpijskih igara osvajanjem zlatnih odličja u svojim težinskim kategorijama na Igrama u Tokiju...

Hifumi i Uta Abe postali su tako prvi brat i sestra koji su istoga dana postali olimpijskim pobjednicima u pojedinačnom sportu.

Prva je do zlatnog odličja u kategoriji do 52 kg stigla Uta Abe, svladavši u finalu na zlatni bod Francuskinju Armandine Buchard. Abe je na olimpijskom tronu naslijedila Kosovarku Majlindu Kelmendi, pobjednicu iz Rio de Janeira, koja je u Tokiju poražena u prvom nastupu od Mađarice Pupp koja je kasnije izgubila borbu za broncu od Talijanke Odette Giuffride. Drugo brončano odličje osvojila je Britanka Chelsie Giles.

U finalu muške kategorije do 66 kg Hifumi Abe je wazarijem svladao Gruzijca Važu Margvelašvilija. Brončana odličja osvojili su Brazilac Daniel Cargnin i Južnokorejac Baul An.