KANTER U STRAHU ZA ŽIVOT

Hezonjin suigrač iz New Yorka odbio putovati s momčadi iako ga gazda plaća 18 milijuna dolara!

17.01.2019 u 12:46

Bionic
Reading

Turski košarkaš Enes Kanter, koji je poznat kao jedan od protivnika predsjednika Tayyipa Erdogana, kojeg često oštro kritizira na društvenim mrežama, već duže vrijeme strahuje za svoj život. Tako nije doputovao u London, u kojem njegovi New York Knicksi u četvrtak igraju protiv Washington Wizardsa

Najjača košarkaška NBA liga već godinama izvan granica SAD-a igra službene utakmice, a u Europi je redovita stanica London.

No od dana kada je objavljen raspored utakmica 26-godišnji Enes Kanter je, zbog straha za svoj život, molio čelnike kluba da ne putuje u London. Tako Kantera neće biti na parketu O2 Arene uz 23-godišnjeg Hrvata Marija Hezonju, koji u zadnje četiri utakmice igra vrlo dobro (prosjek 13 koševa, 6 skokova i 3 ukradene lopte). Nema sumnje kako je ova zaista bizarna situacija malo pokvarila raspoloženje u svlačionici Knicksa jer s ovakvim problemom još niti jedan igrač u povijesti NBA lige nije se susreo.

Naime, Kanterovo obrazloženje 'kako se boji za sigurnost u Europi i strahuje da bi ga turski tajni agenti mogli ubiti' nisu shvaćene olako u Knicksima. Sve je očito otišlo predaleko…

Zvuči bizarno, ali ispada kako je jedan od važnijih igrača najpoznatijeg NBA kluba, koji uzgred ima najveću plaću od svih igrača (18,6 milijuna dolara!), molio svoje šefove da ne igra. Vjerojatno se šefovima i vlasniku kluba sve navedeno u prvi tren činilo nemogućim, ali kada im je Kanter ispričao svoju priču, sigurno im nije bilo svejedno.

Pogotovo nakon što su prije nekoliko dana turske vlasti pokrenule proces protiv Kantera, za kojim je raspisana crvena Interpolova tjeralica te je državni tužitelj pripremio zahtjev za njegovim hapšenjem i izručenjem Turskoj.

Razlog je to što turske vlasti sumnjaju kako je Kanter dijelom terorističke organizacije, a zapravo se iza svega krije činjenica da je simpatizer Fethullaha Gulena, najžešćeg kritičara turskog predsjednika Tayyipa Erdogana.

Kada je cijeli slučaj izašao u medije i kada su objavljeni detalji o navodnoj terorističkoj organizaciji kojoj pripada Kanter, u momčadi Knicksa nastala je pomutnja. Više nikome od igrača ništa nije bilo jasno…

Uostalom, i sam Enes Kanter se oglasio na Twitteru kako bi cijelom svijetu objasnio o čemu se radi:

'Turska vlada ne može ponuditi nijedan jedini dokaz o mojim navodnim nedjelima. Čak nemam ni kaznu za parkiranje u SAD-u. Uvijek sam poštovao zakon', napisao je Kanter koji od svibnja 2017. godine, kada mu je u zračnoj luci u Bukureštu oduzeta putovnica, strahuje za svoj život. Tog dana, kada je objavio videosnimku na društvenim mrežama u kojoj je Erdogana nazvao 'Hitlerom ovog stoljeća', postao je itekako svjestan toga da je on jedna od glavnih meta.

Od prije je poznato kako su Kanterovim roditeljima oduzete putovnice te kako mu je otac, inače poznati sveučilišni profesor i znanstvenik, dobio otkaz. Razlog je naravno sin Enes koji konstantno kritizira turskog predsjednika Tayyipa Erdogana.

  • +20
Mario Hezonja - hrvatski košarkaški reprezentativac i igrač NBA momčadi New York Knicks Izvor: Profimedia / Autor: N.N.