nba liga

Hezonja u svom debiju za Knickse s dvije akcije oduševio čelnike kluba i navijače

02.10.2018 u 12:21

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja odigrao je svoju prvu predsezonsku utakmicu u dresu New York Knicksa, koji su slavili u produžetku 124:121 na gostovanju u Washingtonu. Za 22 minute ubacio osam koševa (šut 3-6) uz pet skokova i dvije asistencije...

Najbolji strijelci Knicksa bili su Damyean Dotson s 14 koševa te novak Kevin Knox i Allonzo Trier s po 13 koševa svaki, dok je Kelly Oubre Jr. predvodio strijelce Washingtona s 15 koševa.

Philadelphia je na svom parketu svladala Orlando Magic 120:114, a u drugoj predsezonskoj pobjedi svoje momčadi hrvatski reprezentativac Dario Šarić postigao je osam koševa (šut 1-6) te imao šest skokova i jednu asistenciju.

Ponovno najbolji kod Sixersa bio je centar Joel Embiid s 21 košem i sedam skokova, a 18 koševa ubacio je Turčin Furkan Korkmaz. Najbolji igrač Orlanda bio je Crnogorac Nikola Vučević s 20 koševa i pet skokova.

  • +14
Dario Šarić Philadelphia '76ers Izvor: Profimedia / Autor: Bilgin S. Sasmaz / Anadolu Agency

Ovogodišnji prvi izbor NBA drafta, 20-godišnji centar Deandre Ayton predvodio je momčad Phoenixa s 24 koša, devet skokova i tri blokade u domaćem porazu 102:106 od Sacramento Kingsa, a hrvatski reprezentativac Dragan Bender imao je po dva koša, dva skoka i dvije asistencije.

Bio je to i debi na klupi Phoenixa za srbijanskog košarkaškog stručnjaka Igora Kokoškova, prvog Europljanina koji je dobio priliku voditi NBA momčad u ulozi glavnog trenera.

Kod Sacramenta najbolji su bili bek Yogi Ferrell sa 26 koševa i centar Willie Cauley-Stein sa 14 koševa i 12 skokova.

U Atlanti su domaći Hawksi sa 116:102 pobijedili New Orleans. Strijelce Atlante predvodio je DeAndre Bembry s 20 koševa, a John Collins je ubacio 18. Anthony Davis sa 16 koševa i Jrue Holiday s 13 bili su najbolji kod Pelicansa.