ZAHUKTAO SE PREMIERSHIP

Heroji Liverpoola dobili prve nagrade u sezoni

13.09.2013 u 17:51

Bionic
Reading

Liverpoolov napadač Daniel Sturridge imenovan je za najboljeg igrača Premiershipa u kolovozu, a menadžer njegovog kluba Brendan Rodgers za najboljeg trenera

Ovaj izbor nije teško objasniti, budući da je Liverpool nakon 3 runde vodeći na ljestvici i jedina je momčad s maksimalnim učinkom, svih 9 bodova.

Liverpool je sve tri utakmice, kod kuće protiv Stokea i Manchester Uniteda, te u gostima kod Aston Ville, dobio s istim rezultatom, 1-0. U sve tri utakmice je gol odluke zabio Sturridge, i to sva tri puta u već u prvom poluvremenu, pa ne čudi da je njemu pripala nagrada za najboljeg igrača mjeseca u Premiershipu, po prvi puta u karijeri.

Sturridge je u sezoni zabio već pet golova, onaj posljednji u derbiju ipak se ističe


Doduše, onu treću pobjedu, u najvećem derbiju protiv Manchester Uniteda na Anfieldu, 'redsi' su ostvarili 1. rujna, ali se može pretpostaviti da je i ona uzeta u obzir pri dodjeljivanju ovih nagrada.

Brendan Rodgers je drugi puta u karijeri dobio nagradu za menadžera mjeseca u engleskoj ligi, ali prvi puta otkad je preuzeo Liverpool.

Njegova momčad je jedina u ligi bez primljenog gola u prva tri kola, a u ponedjeljak 'crveni' gostuju u 4. kolu kod Rodgersovog bivšeg kluba Swanseaja.

Daniel Sturridge, koji je na mjestu isturenog napadača dobio priliku umjesto suspendiranog Luisa Suareza, upitan je za nastup u toj utakmici zbog ozljede bedrenog mišića.

+-