KAO LASTAVICA

Heroj dana: Ovo još niste vidjeli od Stevena Gerrarda

01.04.2013 u 11:47

Bionic
Reading

Liverpool je u uskršnjem dvoboju u Birminghamu svladao Aston Villu rezultatom 2:1, a preokret je golom i nevjerojatnom obranom glavom obilježio kapetan crvenih velikana Steven Gerrard

Liverpool je 'davljenicima' iz Birminghama uzvratio za neugodan poraz na Anfieldu u prvom dijelu sezone, a ponovno je najbolji u redovima gostiju bio Steven Gerrard.

Engleski kapetan izvrsno je koordinirao sredinu Liverpoola, prijetio opasnim udarcima iz daljine, a onda s bijele točke i donio vodstvo od konačnih 2:1 (0:1, Benteke/Henderson, Gerrard) svojoj momčadi. No na sve to ljubitelji engleskog nogometa već su navikli, a to ne bi bilo dovoljno za pobjedu crvenih da je kapetan, teoretski, nakon gola izišao iz igre.

Benteke je pet minuta poslije vodstva Liverpoola, u 65. izvrsno pucao glavom i svladao ukopnog vratara Reinu, no 'niotkuda' se stvorio Gerrard koji se bacio poput skakača u vodu i glavom izbio sjajan udarac u korner. Domaćini su se žalili, ali nije bilo razloga... Gerrard je svom impresivnom nogometnom opusu dodao i sjajne vratarske sposobnosti.

Sažetak dvoboja i sjajna Gerradova obrana pri kraju videa