rukometna liga prvaka

Hansen i Landin s Aalborgom u Zagrebu: To je 'pojačana' danska reprezentacija

10.10.2023 u 15:08

Bionic
Reading

Pred rukometašima Zagreba je utakmica 4. kola skupine A Lige prvaka. 'Zagrebaši' će u četvrtak (18.45 sati) u Areni Zagreb ugostiti danskog doprvaka Aalborga kojeg predvode proslavljeni danski reprezentativci - srednji vanjski Mikkel Hansen i golman Niklas Landin

Ovaj su dvoboj najavili trener rukometaša Zagreba Andrija Nikolić te golman Matej Mandić i desno krilo Filip Glavaš.

'U četvrtak nam u goste dolazi jedna odlična ekipa, prepuna napadačkog potencijala, spoj mladosti i iskustva u dobrom balansu i sigurno je da nas čeka velik izazov. Imaju Landina na golu, Mikkela Hansena i našeg Vlaha na vanjskim pozicijama, kružnog napadača Halda koji je odličan, da ne nabrajam dalje. Igraju tipično skandinavski s puno trke, tako da će opet biti veliki naglasak na naše vraćanje u obranu što smo dobro odradili protiv Kolstada u zadnjem kolu. Ovoga puta plan je da to ponovimo, ali i da ubacimo u brzinu više, odnosno da i mi probamo postići koji laki pogodak kroz polukontru. Prošlo kolo najbolje oslikava kolika je važnost golmana u rukometu. Naš Mandić je branio fantastično i mi smo uvjerljivo svladali Kolstad, a njima je Landin branio loše i oni su naoko lako poraženi od Szegeda. Nadam se da će Matej opet biti na visokoj razini, a naši igrači u napadu moraju biti skoncentrirani i ne dopustiti Landinu da se razbrani jer bi onda lako mogli upasti u probleme', kazao je trener rukometnog kluba Zagreb Andrija Nikolić.

'Ja ih vidim kao reprezentaciju Danske na okupu, pojačanu za još nekoliko sjajnih internacionalaca poput Aleksa Vlaha. Kod nas je atmosfera trenutno jako dobra, a mi se pripremamo maksimalno kako bismo u četvrtak bili na visini zadatka i kako bismo mogli parirati jednom ovako snažnom protivniku. Nakon onakve pobjede protiv Kolstada puno se i bolje i lakše, ali i raspoloženije i trenira. Vjerujem da možemo nastaviti u istom tonu i da ćemo prikazati još jednu sjajnu partiju u Ligi prvaka', poručio je najbolji golman 3. kola Machineseeker EHF Lige prvaka Matej Mandić.

  • +11
RK Zagreb - Kolstad Handball, rukometna Liga prvaka, 28.9.2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Ozbiljna su ekipa. Krasi ih puno trke, vole igrati 1 na 1, imaju pregršt reprezentativaca na čelu s Landinom, Vlahom i Hansenom. Naš je zadatak da ponovimo izdanje koje smo pokazali protiv Kolstada što u prvom redu znači da se moramo jako dobro vraćati nazad. Kao što je trener rekao ovoga puta ćemo i mi pokušati njima zadati probleme s ponekim lakim golom i kvalitetnom tranzicijom. Hvala navijačima koji su nas podržali protiv Kolstada, a ja ovim putem pozivam sve da dođu u što većem broju i protiv Aalborga i da budu naš osmi igrač. Uz njihovu pomoć vjerujem da možemo uzeti bodove', poručio je Filip Glavaš.

Ulaznice za ovu utakmicu, ali i za cijelu natjecateljsku sezonu 2023. / 2024., osigurao je generalni sponzor Fresh Corner a iste možete preuzeti na blagajnama Arene Zagreb u sljedećim terminima:

  • Utorak 10. listopada 16.00 – 19.00 sati
  • Srijeda 11. listopada 16.00 – 19.00 sati
  • Četvrtak 12. listopada 17.00 – 19.00 sati

Važna obavijest je i to da ulaznice za ovu utakmicu nisu numerirane te će gledatelji po dolasku moći zauzeti bilo koje od slobodnih mjesta.

Stoga vas pozivamo da odvojite nešto više svoga vremena i da dođete u Arenu Zagreb barem 45 minuta prije početka susreta kako biste zauzeli najbolje pozicije. Uz rukometni spektakl na terenu moći ćete se osvježiti u hodnicima Arene Zagreb gdje ćemo vam ponuditi razne bezalkoholne napitke kao i sjajnu točenu pivu.

Standings provided by Sofascore