formula 1

Hamilton u Rusiji stigao do 70. pobjede u karijeri, nova titula sad mu je nadohvat ruke

30.09.2018 u 15:54

Bionic
Reading

Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) napravio je u nedjelju još jedan korak prema petom naslovu svjetskog prvaka u Formuli 1 tako što je na Velikoj nagradi Rusije u Sočiju stigao do 70. pobjede u karijeri i poveća prednost u ukupnom redoslijedu pred Sebastianom Vettelom na 50 bodova, pet utrka prije završetka sezone.

Mercedes je kao momčad neporažen na Velikoj nagradi Rusije, otkako je staza u Olimpijskom parku u Sočiju ušla u kalendar Svjetskog prvenstva Formule 1 2014. godine.

Da tako ostane i u nedjelju, pobrinuo se i Hamiltonov momčadski kolega Valtteri Bottas koji je bio najbrži u kvalifikacijama te vodio do 25. od 53 kruga, kada je propustio Britanca u vodstvo koje nitko do kraja utrke nije mogao ugroziti.

Treće mjesto osvojio je Sebastian Vettel (Ferrari), četvrti je bio njegov momčadski kolega Finac Kimi Raikkonen, a peti Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) koji se do 10 bodova probio s 19. mjesta.

  • +8
Formula 1, VN Rusije u Sočiju Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U ukupnom redoslijedu vozača Hamilton ima 306 bodova, Vettel je drugi sa 256, a Bottas je treći sa 189. U redoslijedu momčadi Mercedes ima 495 bodova, a Ferrari 442.

Sljedeća, 16. utrka u ovoj sezoni na rasporedu je 7. listopada, a vozit će se za Veliku nagradu Japana na stazi u Suzuki.