SLAVNI VOZAČI U ŠOKU

Hamilton potresen groznom nesrećom: Pomozite, to je tragedija!

20.04.2017 u 16:52

Bionic
Reading

Nakon što je potvrđeno da je 17-godišnji Billy Monger izgubio obje noge u nesreći na uskršnjoj utrci britanske Formule 4 u Doningtonu, tužna vijest angažirala je brojne slavne vozače koji apeliraju na donacije za rehabilitaciju mladog vozača, a Lewis Hamilton proglasio je ovaj incident tragedijom i također se uključio u prikupljanje novca...

Kada je u Velikoj Britaniji tijekom izravnog prijenosa utrke Formule 4 mladi Billy Monger naletio na bolid koji se okrenuo na stazi i silovito se zabio u njega, ljubitelji automobilizma bili su u šoku, jer snima s onboard kamere bila je zaista zastrašujuća.

Iako je ostao pri svijesti, talentirani 17-godišnji vozač teško je stradao i trebala su puna dva sata da ga izvuku iz automobila. Vijesti iz bolnice ovog četvrtka nisu dobre. Monger se probudio iz kome, ali morali su mu amputirati obje noge.

Nesreća Mongera u Doningtonu Autor: YouTube

Ta je tužna vijest digla na noge slavne vozače i F1 momčadi i započelo je prikupljanje novca za nesuđenog šampiona koji je pet puta pobjeđivao na utrkama britanske Formule 4. Angažirali su se mnogi, uključujući i Jensona Button koji je sam uplatio 15 tisuća eura, a brojne momčadi i vozači su zamolile putem društvenih mreža ljubitelje sporta da doniraju novac za medicinske troškove momka koji zapravo nikad nije imao jaku financijsku potporu u svojoj karijeri.

Uključio se i Lewis Hamilton koji je ovaj incident proglasio tragedijom i zamolio sve da pomognu mladom Britancu.

Cilj je bio prikupiti 250 tisuća funti, no za manje od 48 sati već je prikupljeno više od pola milijuna funti, što će znatno olakšati život Mongerovoj obitelji koju čekaju iznimno teški dani...