VETTEL DOŠAO NA SVOJE

Ovo je čisti dokaz da Ferrari proživljava renesansu u Formuli 1!

19.04.2017 u 13:58

Bionic
Reading

Sebastian Vettel u prve je tri utakmice sezone igrao važniju ulogu u Formuli 1 nego u cijeloj prošloj sezoni i sada se svi pitaju može li Ferrari izdržati, a Nijemac osvojiti peti naslov prvaka svijeta...

U 2016. godini Vettel nije pobijedio niti jednom i ukupno je vodio u 90 krugova, uglavnom kad bi lideri otišli u boks i maknuli mu se jedan kraći period s puta. Ove sezone u samo tri utrke pobijedio je 29-godišnji Nijemac dvaput, a u vodstvu je proveo već 74 kruga i s dominacijom Mercedesa čini se da je gotovo.

Nakon što je Ferrari nadmudrio 'srebrne strijele' i u Bahreinu, a Lewis Hamilton pokazao da ima i mnogo slabosti, svi se pitanju može li talijanska momčad izdržati do studenog i stići do vozačkog naslova prvaka na kojeg čeka punih deset godina.

Vettel je prošle sezone bio pod žestokim kritikama, pisalo se i o njegovom odlasku iz ekipe na kraju ove sezone, a sada se odjednom ponovo mogu čuti komplimenti na njegov račun, a njegova suradnja s Ferrarijem proglašava se idealnom.

Sve se to može brzo promijeniti ako kola krenu nizbrdo, no Sebastian je definitivno ozbiljan kandidat za naslov prvaka dok god Ferrari bude držao razvojni korak s Mercedesom.

'Ekipa je napravila odlična posao i stvari dolaze na svoje mjesto,' uvjeren je Vettel koji je svjestan da oko sebe ima elitnu skupinu inženjera, a Ferrari je ipak najslavnija i najbogatija momčad u Formuli 1 i ne može vječno podbacivati.

No, 'srebrne strijele' nisu rekle svoju zadnju i Talijani će se još morati pomučiti ako žele da njegova renesansa potraje...

  • +5
Formula 1 - VN Bahraina Izvor: Reuters / Autor: HAMAD I MOHAMMED