sjajan trijumf lewisa

Hamilton na stazi slomio Vettela i ostvario veliku pobjedu u Barceloni!

14.05.2017 u 15:40

  • +3

Formula 1, Velika nagrada Španjolske

Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

Bionic
Reading

Lewis Hamilton ostvario je svoju 55. pobjedu u karijeri na Velikoj nagradi Španjolske ove nedjelje, nakon što je na stazi u izravnom duelu prešao Sebastiana Vettela i preoteo mu prvo mjesto. Na pobjedničkom postolju našao se i Daniel Ricciardo, dok su Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas i Max Verstappen odustali...

Utrka u Barceloni definitivno je opravdala očekivanja. Svjedočili smo fantastičnom duelu Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela u kojem je vozač Mercedesa zahvaljujući pametnoj taktičkoj odluci i prolasku na samoj stazi na kraju trijumfirao.

Nijemac je bio taj koji je bolje startao i probio se na prvo mjesto, a zadržao ga je i nakon prvih ulazaka u boks. No, Hamilton je tada odabrao tvrđu komponentu guma koje se riješio uoči završnog dijela utrke, da bi zatim s mekšom komponentom prešao Vettela na stazi dvadesetak krugova prije kraja.

Nakon što je prošao velikog rivala Lewisa je bilo nemoguće zaustaviti na putu do druge pobjede sezone i druge u karijeru Barceloni te čak 55. otkad se natječe u Formuli 1.

Treće mjesto zauzeo je Daniel Ricciardo kojem je pomogao sudar u prvom zavoju Kimija Raikkonena i Max Verstappena, kao i odustajanje Valtterija Bottasa zbog kvara na motoru.

Odlični su ponovo bili vozači Force Indije Sergio Perez i Esteban Ocon na četvrtom i petom mjestu, kao i Nico Hülkenberg u Renaultu iza njih. Bodove su još osvojili Carlos Sainz, Pascal Wehrlein, Danil Kvjat i Romain Grosjean.

Lokalni junak Fernando Alonso nije uspio pretvoriti sedmu startnu poziciju u osvajanje bodova. U prvom krugu u duelu s Massom završio je izvan staze, a kasnije je uglavnom tonuo i na kraju zauzeo tek 13. mjesto.

U ukupnom poretku Vettel sada ima šest bodova ispred Hamilona, a Bottas zaostaje već 41.

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Monaku.