ALŽIRU TRILER

Halilhodžić i Soudani izborili brazilski mundijal

19.11.2013 u 21:49

Bionic
Reading

Reprezentacije Gane i Alžira izborile su plasman na Svjetsko prvenstvo nakon uzvratnih ogleda doigravanja u afričkim kvalifikacijama

Gana je protiv Egipta osigurala svoj treći uzastopni odlazak na svjetsku smotru, a posao je praktički odradila već u prvom dvoboju kojeg je dobila u listopadu na svom terenu sa 6-1. Reprezentacija Egipta, koja nije nastupala na svjetskim prvenstvima od 1990. godine, u uzvratu u Kairu je ostvarila 'pirovu pobjedu' 2-1, ali plasman Gane niti jednog trenutka nije bio ugrožen.

Strijelci za Egipćane bili su Amr Zaky u 25. minuti i Gedo u 84., dok je pogodak za Ganu postigao Kevin-Prince Boateng u 89. minuti.

Reprezentacija Alžira, koju vodi bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić, također je osigurala nastup u Brazilu, nakon što je pred svojim navijačima u Blidi pobijedila Burkinu Faso s 1-0, što joj je bilo dovoljno nakon poraza u prvoj utakmici s 3-2, pa je zbog više postignutih pogodaka u gostima ostvarila cilj. Pogodak vrijedan odlaska u Brazil postigao je Madjid Bougherra u 49. minuti.

Jedva je ušao, ali je Alžirce odveo put Brazila

Ranije su plasman na Svjetsko prvenstvo s afričkog kontinenta ostvarili Nigerija, Obala Bjelokosti i Kamerun.

Afričke kvalifikacije za SP, uzvratne utakmice doigravanja:

Egipat - Gana 2-1 (Amr Zaky 25, Gedo 84 / Boateng 89), prva utakmica 1-6
Alžir - Burkina Faso 1-0 (Bougherra 49), prva utakmica 2-3