TKO JE PRVAK?

Hajdukovce je na Rivi dočekalo pola Splita, a evo kako su dočekani igrači AZ-a

26.04.2023 u 09:54

Bionic
Reading

Nogometaši nizozemskog AZ Alkmaara u ponedjeljak su u Ženevi pobijedili Hajduk 5:0 i osvojili naslov u Ligi prvaka mladih. Naravno, razloga za slavlje imali su itekako, ali njihov povratak kući ipak nije izazvao takvu euforiju, kao dolazak Hajdukovih mladića u Split

Malo je Hajdukovim navijačima potrebno da padnu u euforiju. Istina, rezultat juniora izgleda 'svemirski', jer u svojoj konkurenciji biti ispred Reala, Barcelone, Manchester Cityja, Milana... zbilja je velika stvar.

No, činjenica da seniorska momčad tog kluba već duži niz godina (op.a., izuzev prošlogodišnjeg naslova u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu) nije donijela neki veći rezultatski iskorak, povod su dočeku kakvog se ne bi posramili ni gore spomenuti klubovi.

Naravno, mnogi 'hladnijih glava', svjesni su da se ovim Hajdukovim mladićima ne smije stavljati pretežak teret na leđa, i da je do ulaska u seniorski nogomet potrebno odraditi još stotinjak utakmica. Uz opasnost da ih i ova slava može odvesti na krive putove.

Međutim, veselje su donijeli. I to definitivno. Ali koliko god doček u Splitu izgledao preglomazan, isto tako je pomalo tužno okruženje na dočeku igrača AZ Alkmaara.

Njih su u klupskom kampu dočekali tek pokoji roditelj, klupska TV kamera i dječaci iz mlađih dobnih kategorija. Dakle, posve suprotno od dočeka u Splitu.