POTRAGA ZA MINUTAŽOM

Hajdukov dragulj sve bliže odlasku na posudbu, tako je krenuo i Kalinić, a vratio se kao zvijezda

25.06.2022 u 08:21

Bionic
Reading

U potrazi za većom minutažom mladi napadač Hajduka Marin Ljubičić mogao bi otići na posudbu. Po svemu sudeći će negdje u inozemstvo, a kao jedna od najozbiljnijih kombinacija kotira austrijski LASK

U pauzi između dvije sezone spominjala se mogućnost kako će Ljubičić otići na posudbu u redove Istre 1961. Svojevremeno je tim stopama u počecima karijere išao Ljubičićev aktualni klupski suigrač iskusni Nikola Kalinić. Prošlosezonski uspjeh napadača Diona Drene Belje na Aldo Drosini, kamo je posuđen iz Osijeka, bio je također argument koji je toj ideji išao u prilog, javlja Slobodna Dalmacija.

Na prvom okupljanju Hajduka na početku priprema za novu sezonu i sportski direktor Mindaugas Nikoličius nije odbacio tu mogućnost. Međutim, sada je najrealniji scenarij da će Ljubičić na posudbu u inozemstvo. I to baš u LASK, bivšu momčad veznjaka Bijelih Lukasa Grgića. Hajduk je otišao na pripreme u Austriju, Ljubičić bi mogao tamo i ostati. Važe između ponuda, a uglavnom je u igri inozemstvo.

U jakoj konkurenciji Marka Livaje, Nikole Kalinića, Jana Mlakara (ako ovog ljeta ne promjeni sredinu) limitirane su sve više prilike Ljubičića. U prošloj sezoni upisao je 30 ligaških nastupa, a pritom se 12 puta našao u početnoj postavi, češće u prvom dijelu sezone. No, izostao je pravi napadački učinak, samo je dva put našao put do protivničke mreže u HNL-u. Priliku da mu se otvori, da poteknu pogoci kao što su u juniorima tražit će izvan Poljuda, a onda bi to trebala biti karta za povratak među Bijele. Ni prvi ni zadnji igrač kojem je tako suđeno.

Pa i spomenuti Kalinić je prvu posudbu imao u Puli, potom i u Šibeniku, da bi se potom etablirao na Poljudu. Ovo je Ljubičiću sezona za pravi uzlet, ako treba i izvan Poljuda, da se tu vrati kao potpuniji igrač.