jadranski derbi

Hajduk za derbi s Rijekom ostao bez čak sedam igrača; na klupi golman od 17 godina

05.04.2024 u 05:57

Bionic
Reading

Teški su ovo dani na Poljudu, Hajduk je nanizao tri poraza, od toga dva najbolnija, ona od Dinama u samo četiri dana razmaka. Prvo u SuperSport HNL-u, a potom i u polufinalu SuperSport Kupa. A već u nedjelju (7. travnja, 19.30 sati, MAXSport1, MAXtv) u 29. kolu SuperSport HNL-a 'bili' gostuju kod vodeće Rijeke na Rujevici

Sve se urušilo u samo nekoliko dana, Hajduk je sve dalje od borbe za toliko željeni naslov prvaka, a ispao je i iz Kupa. Dva vezana poraza od Dinama iz temelja su uzdrmala Poljud, a bijesna reakcija navijača i njihovo sramotno divljanje na Poljudu i potom po Splitu nakon poraza u polufinalu SuperSport Kupa najbolja su slika kaosa koji je zavladao.

'Bila' kola su definitivno krenula nizbrdo i jure sve brže, a pitanje je postoji li način da se taj 'slobodni pad' nekako zaustavi. Jer vremena za neke velike promjene jednostavno nema, već u nedjelju (7. travnja, 19.30 sati, MAXSport1, MAXtv) Hajduk u 29. kolu SuperSport HNL-a igra Jadranski derbi protiv vodeće Rijeke na Rujevici.

Trener Mislav Karoglan je na 'sto muka' jer momčad mu je desetkovana ozljedama, a pitanje je u kakvom su psihološkom stanju oni koji su ostali zdravi i koji konkuriraju za nedjeljni derbi.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Da, Karoglan je za derbi s Rijekom ostao bez čak sedam igrača, a najveći problem su golmani. Lovre Kalinić se ozlijedio protiv Dinama i sigurno neće moći, a zamijenit će ga Ivan Lučić koji je također ozlijeđen (čeka operaciju meniskusa koljena!). I takav je sjajno branio u srijedu protiv Dinama. No, 'bilima' se ozlijedio i nominalno treći golman, Borna Buljan, pa će tako put Rijeke s prvom momčadi krenuti 17-godišnji golman juniorske momčadi Raul Bezeljak!

I da, gotovo je sigurno da Jadranski derbi neće igrati Marko Livaja, a do kraja sezone još od ranije nema Uremovića, Žapera i Melnjaka, a Šarlija ima tri žuta kartona...

'Bili' će se tako u nedjelju morati 'krpati' kako god znaju i umiju. Vrlo vjerojatno će stoperski par činiti Elez i Prpić, a na bekovima će biti Moufi i Hrgović. U veznome redu se očekuju Pukštas, Sigur i Krovinović, na krilima Sahiti i Kleinheisler te u vrhu napada Nikola Kalinić.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +21
Polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, Hajduk - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Pa ipak, previše je tu upitnika. Prvi je može li veteran Kalinić izdržati ritam od tri utakmice u samo osam dana, pa potom i u kakvom su stanju Brekalo i Kalik, te ima li nakon svega uopće smisla ponovno riskirati s Ivanom Perišićem...

I ono najvažnije pitanje, u kakvom su psihološkom stanju 'bili' nakon ovog za njih 'krvavog Uskrsa' u kojem su praktički prokockali sve čemu su se nadali? Jer Rijeka i Željko Sopić su 'namirisali krv', na Rujevici imaju pet pobjeda u nizu, pobjeda u kojima su zabili čak 15 golova i nisu primili niti jedan!

A Hajduk je nanizao tri poraza, sva tri na Poljudu, a posljednja dva su od Dinama, oba 1:0. Uz još jednu važnu napomenu, Rijeka je slavila u posljednja dva derbija s Hajdukom, a uz to je i slavila na posljednja dva Jadranska derbija koja su igrana na Rujevici. Konkretno, Hajduk je dobio samo jedan od posljednjih pet obračuna s Rijekom...