traže i u Portugalu

Hajduk traga za kvalitetnim pojačanjem, a na meti splitskog sastava našle su se bivše zvijezde Dinama i Osijeka

12.01.2020 u 18:58

Bionic
Reading

Hajduk će pokušati dovesti Zorana Kvržića iz Jagiellonije koji je nekada igrao za Osijek, te bivšeg juniora Dinama Branimira Kalaicu koji danas brani boje Benfice

Hajduk se u Turskoj priprema za nastavak sezone. Splitski sastav nalazi se na drugom mjestu Hrvatski Telekom prve lige s 35 bodova, a tu poziciju žele i zadržati kako bi upali u kvalifikacije za Ligu prvaka. Trećoj Rijeci i četvrtom Osijeku bijeli bježe samo jedan, odnosno dva boda, a tu si i Gorica i Lokomotiva s 29 i 28 bodova.

Dio momčadi koji najviše žele pojačati jest obrana pa se tako u kuloarima spominju brojna rješenja upravo u toj liniji. Već smo pisali da Hajduk želi dovesti kapetana Lokomotive Frana Karačića na poziciju desnog beka i braniča Ivana Runju koji igra u Jagielloniji iz Poljske.

Ipak, izgleda da je Runje preskup jer bi 'bijeli' za njega morali izdvojiti oko pola milijuna eura. Zato će Runje ostati po strani, a Hajduk krenuti po neka druga rješenja u obrani. Slobodna Dalmacija piše kako su u fokusu 'bijelih' bivši stoper Osijeka Zoran Arsenić koji je sada također u Jagielloniji i nekadašnji junior Dinama koji sada brani boje Benfice Branimir Kalaica.

Arsenić nije skup kao Runje, a sportski direktor Hajduka Ivan Kepčija ga dobro poznaje iz Poljske gdje je bivši stoper stigao na ljeto 2017. godine. Najprije je igrao u Wisli Krakow, a potom preselio u Jagielloniju nakon što je Wisla upala u financijske probleme. Ove sezone je u Ekstraklasi odigrao 19 utakmica.

Druga želja je Branimir Kalaica koji je još dok je bio u Dinamu simpatizirao Hajduk. Bivši mladi hrvatski reprezentativac otišao je u Benficu još na ljeto 2016. godine i tamo je odmah prebačen u B momčad. Ove sezone je za B ekipu upisao sedam nastupa i jasno je da bi mu povratak u Hrvatski Telekom Prvu ligu donio veću minutažu i vratio ga na pravi put. Hajduk je spreman, a Benfica vjerojatno neće raditi previše problema.