POLJUD, 21 SAT

Hajduk protiv Zenita nema što izgubiti

04.11.2010 u 09:48

Bionic
Reading

I dok je prije dva tjedna Hajduk na put u Sankt Peterburg otpraćen bez nade da bi mogao Zenitu otkinuti koji bod, u četvrtak (21 sat) na svom Poljudu protiv istog protivnika očekivanja su nešto veća. Tako je trener Hajduka Goran Vučević ovu utakmicu definirao kao presudnu za klub

Nakon smjene Stanka Poklepovića na klupu bijelih zasjeo je Goran Vučević, koji vjeruje da će promjena trenera kod igrača izazvati pozitivan šok. Činjenica da je Zenit u Split doputovao u okrnjenom sastavu, treneru splitske momčadi ne znači puno. U ogledu istih suparnika prije dva tjedna Zenit je bez poteškoća slavio 2:0, no sada se ipak igra u Splitu.

'Nama neće biti nimalo lakše zbog toga, jer će umjesto njih doći kvalitetne zamjene željne dokazivanja. Očekuje nas jako teška utakmica, ali mi ćemo se znati postaviti na terenu i odgovoriti na zahtjeve koje utakmica stavi pred nas', smatra Vučević pred kojim je zaista težak zadatak – uzeti barem bod Zenitu.

U ruskom klubu svoj dolazak bez šestorice igrača u Split ne doživljavaju kao podcjenjivanje Hajduka.

'Nijedna utakmica nije laka. I nijedan protivnik nije lak, pa tako ni Hajduk. Mi u sezoni imamo dva cilja. Jedan je Europa, a drugi prvenstvo i ni u jednome još nismo stigli do cilja. Što se tiče Europe, još nismo prošli ni grupu, još uvijek postoje dvije momčadi koje nas mogu preteći ako skupe deset bodova', rekao je Spalletti i dodao da bi bio zadovoljan i bodom u Splitu.

Nakon dugo godina na Poljud se, u dresu Zenita, vraća Ivica Križanac kojem neće biti lako igrati u rodnom gradu protiv kluba za koji navija od malih nogu.

'Mi smo došli po pobjedu. Meni su pomiješane emocije, svi moji će biti na utakmici. Oduvijek sam navijao za Hajduk, no ja sam profesionalac', kazao je Križanac.

Zenit s najjačim sastavom ili okrnjenim i dalje je velika zapreka za Hajduk. Splitska se momčad trenutačno nalazi u mini krizi i definitivno bi bodom ili čak pobjedom nad favoriziranim protivnikom bila pravi poticaj za budućnost.

Nije nemoguće da Hajduk dođe čak i do pobjede nošen svojim navijačima, no za to će mu se morati poklopiti sjajna igra svih igrača. U svakom slučaju, Splićani protiv ruske momčadi nemaju što izgubiti. Ako se pokažu u dobrom svjetlu, sve je moguće. No za takav podvig trebaju dati sve od sebe.