SUPERSPORT HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Hajduk po osvetu protiv Varaždina; Osijek opet kod 'lokosa'; evo gdje gledati današnje utakmice

27.02.2024 u 09:22

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu prve dvije utakmice četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa, a to će biti reprize susreta 24. kola SuperSport HNL-a! Tako će na teren prvo u Kranjčevićevoj istrčati Lokomotiva i Osijek (15 sati, MAXSport1, MAXtv) , a potom na Poljudu igraju Hajduk i Varaždin (18 sati, MAXSport1, MAXtv)

Vikend je u SuperSport HNL-u bio vrlo zanimljiv i napet, a danas u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa na rasporedu je 'repriza' obračuna iz netom završenog 24. kola SuperSport HNL-a. Prvo će u Kranjčevićevoj istrčati Lokomotiva i Osijek (15 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom na Poljudu igraju Hajduk i Varaždin (18 sati, MAXSport1, MAXtv).

LOKOMOTIVA - OSIJEK, (15 sati, MAXSport1, MAXtv)

U petak su 'lokosi' i Osijek na Kranjčevićevoj u 24. kolu SuperSport HNL-a odigrali bez pobjednika, bilo je 1:1. Realno, nije to bila reprezentativna utakmica, a tome je pridonio i loš teren pa ni danas ne treba očekivati čuda. Smakaj je u 31. minuti zabio za vodstvo Lokomotive, a Ramon Mierez je duboko u sudačkoj nadoknadi spasio Osijek, u 94. minuti iz penala je zabio za konačnih 1:1.

Trenera 'lokosa' Silvija Čabraju muči ozljeda prvog golmana Čavline.

'Utakmica s Osijekom bila je teško gledljiva, malo je tu bilo dobrih poteza. Velik dio razloga za taj loš nogomet neprijeporno treba pripisati lošem travnjaku. Taj je teren 'smrt' za igrače! Čavlini je nastradalo koljeno...', kazao je Čabraja i istaknuo još jedan problem svoje momčadi koja ima čak devet domaćih remija:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Da, a mislim da smo sedam puta od toga vodili i onda primali golove u nadoknadi ili na samom kraju. Morat ćemo to proanalizirati, kad protivnik ne može ništa, a mi onda kiksamo.'

Očekuje li Čabraja sličnu utakmicu danas u Kupu?

'Vjerojatno će biti nekih promjena u momčadi jer se moramo malo sačuvati u energetskom smislu, ali ne previše. Ne znam koliko će biti drugačija utakmica, ali neće završiti neriješeno, to mogu sigurno reći', zaključio je Čabraja.

Ni trener Zoran Zekić nije imao previše razloga za zadovoljstvo, njegova momčad dans po drugi put u samo četiri dana u Kranjčevićevu stiže po iskupljenje.

  • +22
Varaždin - Hajduk, SuperSport HNL, 24.2.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'U petak je bila velika borba po teškom terenu. No, to nije i ne smije biti alibi. Nema mjesta nikakvim kalkulacijama u ovoj utakmici jer ona ne nudi priliku za popravni. Znamo da je Lokomotiva opasna, ali nemamo vremena za veliku priču. Moramo biti spremni za sve što nas čeka u toj utakmici. Pokazujemo dva različita lica, jedno doma, drugo vani. A danas u Kupu opet isto mjesto, opet borba, nadam se da ćemo biti malo kvalitetniji, igrački i rezultatski', kazao je Zekić.

HAJDUK - VARAŽDIN, (18 sati, MAXSport1, MAXtv)

Nakon razočaravajućeg subotnjeg remija 1:1 u Varaždinu pred Hajdukom je danas novi ispit protiv istog protivnika. No, sad se igra na Poljudu gdje od 18 sati (MAXSport1, MAXtv) u četvrtfinalu Supersport Hrvatskog kupa stiže Varaždin.

Trener Hajduka Mislav Karoglan je nakon Varaždina odradio ozbiljan sastanak s igračima, neočekivani remi je unio podosta nervoze u redove 'bilih'.

'Imali smo nakon povratka u Split iskreni razgovor o nekim stvarima i kako ih ja vidim. Bitno je da slijedimo plan i da smo mu maksimalno predani. Odgovornost je uvijek najveća na meni, međutim, od igrača Hajduka očekuje se izražena osobnost. Nema razloga da nivo samopouzdanja bude nizak, nakon dugo vremena smo u ovo vrijeme samo bod smo od prvog mjesta i u igri za duplu krunu. Igraš za polufinale Kupa, radi se o trofeju i nema veze što smo ga osvojili zadnje dvije godine. Idemo proći u polufinale, pa ćemo razmišljati o prvenstvu', kazao je Karoglan i dodao:

'Nerviram se i kada gledam Hajduka od doma kao navijač. Način na koji smo ušli u utakmicu u Varaždinu je bio fenomenalan, ali ne možemo dopustiti da nas njihov gol slomi. Moramo produžiti razdoblje dobre igre. Rezultati nisu takvi kakve sam očekivao, ali bilo bi iluzorno očekivati da ćemo sve pobijediti.'

  • +15
Lokomotiva - Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Trener Hajduka nije mogao izbjeći pitanje o službenom protestu kluba da su lopte na utakmici s Varaždinom bile nedovoljno napumpane. To je dakako izazvalo buru reakcija, a najviše onih podsmjehujućih...

'Već tijekom zagrijavanja naši su iskusni igrači vidjeli problem s loptama i posumnjali su da nisu ispravno napumpane. To je prijavljeno četvrtom sucu, a on je bez neke posebne provjere, rekao da su lopte ispravne. Sudac Jović je tijekom susreta izbacio jednu loptu jer nije bila dobro napumpana. Stekao se dojam da smo potencirali ovo pitanje poslije utakmice, ali mi smo ga prijavili prije početka', otkriva Karoglan.

Varaždin pak u Split stiže bez napadača Marka Dabre koji je u subotu isključen nakon što je zaradio dva žuta kartona. No, u momčad se vraćaju Marko Vukčević i Dimitar Mitrovski koji su odradili žute kartone.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Zadovoljstvo je još veće kada sam pogledao utakmicu i vidio koliko je Hajduk stiskao i htio dobiti na mišiće, ali nisu imali rješenja. Dečkima bi još jednom čestitao, priprema je bila pogođena u milimetar', kaže trener Varaždina Nikola Šafarić i dodaje:

'U Splitu nas čeka teža utakmica, ali na Hajduku će biti još veći pritisak. Mi ćemo se malo pokušati nadograditi na ovo što smo odigrali kod kuće i probati ih izbaciti ako bude moguće. Bili smo bez desne strane, ali smo pokazali da imamo širinu. Izmislili smo Belcara, Lusavca, Škaričića. Imamo dobar kadar, svi čekaju svoju šansu. Očekujemo goropadni Hajduk kod kuće, bit će puno ljudi, kao i na našem stadionu, ali nešto više. Dečki su uživali, na nama je da damo sve od sebe i pokušamo izboriti plasman dalje. Svi gledaju Dinamo, Hajduk i Rijeku, ali treba obratiti pozornost i na manje momčadi', zaključio je Šafarić.