NOVI INCIDENT

Hajduk odbio osigurati smještaj sucu Mariću

29.05.2009 u 20:33

Bionic
Reading

U hrvatskom nogometu ne može bez incidenata i nesportskih poteza. Tako će se i poslije finala Kupa još dugo pričati o stvarima koje nemaju veze s najvažnijom sporednom stvari na svijetu. Jedna od tema će biti i ponašanje čelnika Hajduka koji nisu osigurali smještaj u Splitu sucima prve utakmice finala

U Splitu nakon uzvratne utakmice finala Kupa medalje za sudjelovanje trebale su dobiti i službene osobe prve finalne utakmice koja je odigrana u Zagrebu – suci Bruno Marić, Željko Perak, Damir Pervan i Domagoj Vučkov, kontrolor Miroslav Vidak te delegat Rudolf Pintar.

No njih nije bilo na Poljudu. Povjerenik za suđenje Stjepan Djedović je izjavio za Večernji list da su dobili dopis Hajdukova direktora Fredija Fiorentinija u kojem ih je obavijestio da Hajduk ne može osigurati smještaj službenim osobama s prve utakmice u Zagrebu.

U sudačkoj organizaciji su stoga odlučili da ti suci ne putuju u Split, a medalje će im dodijeliti na prvoj sjednici Sudačke komisije HNS-a.

U splitskom prvoligašu imali su velike zamjerke na suđenje Brune Marića kojeg su optuživali da ih je pokrao, a izgleda da su mu na ovaj način htjeli uzvratiti za, kako u Splitu kažu, 'izgubljeni Kup zbog suđenja'.