novi udarac

Hajduk nikada nije bio ovako loš, a novi udarac je prodaja u veliki Napoli tinejdžera kojem se divi i kapetan Caktaš; iznos odštete je mnoge iznenadio

22.12.2020 u 10:09

Bionic
Reading

Iza splitskog Hajduka je najlošija polusezona HT Prve lige u povijesti, otkad se igra tzv. Liga 10. Čak sedam poraza do zimske stanke sigurno će dovesti do nekih promjena u momčadi, a atmosferu će dodatno pokvariti i prodaja nekih igrača

Kako neslužbeno doznajemo čelnici Hajduka završavaju novi transfer koji su, kako bi klub ostao financijski stabilan, prisiljeni napraviti.

Mladi 19-godišnji stoper Mario Vušković, koji je ove sezone sve oduševio svojim igrama, jako je blizu prelaska u talijanski Napoli. Navodno je riječ o odšteti od tri milijuna eura koji je mnoge iznenadio (očekivalo se puno više za takvog talenta, op.a.), a obzirom na krizu te financijsku situaciju u klubu ispada kako su na Poljudu prisiljeni i dalje na prodaju svojih talenata koji su tek postali standardni u udarnoj momčadi. Ni prvi ni zadnji takav transfer…

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Riječ je o nogometašu visokom 190 cm koji je stasao u mlađim kategorijama Hajduka na poziciji zadnjeg veznog da bi prelaskom u seniore postao nezamjenjiv na poziciji stopera.

Najveći igrački uzor mu je zvijezda Real Madrida Sergio Ramos, a nogometni stručnjaci uvjereni su kako se radi o budućem hrvatskom seniorskom reprezentativcu.

Nedavno je i kapetan Hajduka Mijo Caktaš, u izboru za najboljeg nogometaša godine u Hrvatski Telekom Prvoj ligi ('Kapetani biraju'), maksimalnih 10 bodova dao upravo 19-godišnjem Vuškoviću. Ako netko zna o kakvom se 'dragulju' radi onda je to iskusni Caktaš…

'Na prvom je mjestu Mario Vušković. Tek mu je 19 godina, a već je standardni prvotimac, koji pokazuje izrazit talent i mirnoću na terenu. Predviđam mu veliku nogometnu karijeru', kazao je Caktaš za tportal.

No, kako stvari stoje ta potencijalno 'velika nogometna karijera' ubrzo bi se mogla nastaviti u Italiji. Nekako ostaje dojam da bi isti igrač, da je primjerice stasao u Dinamu, vrijedio barem kao Joško Gvardiol kojeg je zagrebački klub nedavno prodao u njemački RasenBallSport Leipzig, a vrijednost transfera s ostvarivim bonusima penje se čak do 19,5 milijuna eura.

Ispada kako će Napoli za mali novac dovesti 'čudo od igrača' o kojem ćemo vjerojatno još puno čuti. I nije nemoguće da Napoli za koju godinu na njemu jako dobro zaradi…

Pogledajte još jednom najbolje golove 16. kola HT Prve lige.

  • +4
Hajduk - Gorica, 16. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.