nogometni kup

Hajduk nakon puno muke slavio u Petrinji, Inter i Šibenik uvjerljivi, Istra jedva prošla Kurilovec...

25.09.2019 u 18:25

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka izborili su plasman u osminu finala hrvatskog Kupa nakon što su u susretu šesnaestine finala teže od očekivanog u Petrinji pobijedili Mladost 2:0

Nakon što su dugo 'lomili' domaće igrače, 'bili' su uspjeli zabiti za vodstvo, a gol za 1:0 u 32. minuti zabio je Anthony Kalik. Vušković je odlično ubacio s desne strane za Kalika koji puca glavom, domaći golman Kovačević je obranio taj njegov udarac, ali odbijena lopta ponovno dolazi točno na nogu Hajdukovog veznjaka koji iz blizine pogađa mrežu.

Domaćin je najbliže izjednačenju bio u 75. minuti kada je Lovrić pucao iz veliki blizine i promašio okvir gola. Samo minutu kasnije Đusi je dva puta pokušao, prvo nogom, a onda glavom, no Ljubić je bio spreman. Hajduk je sve mogao riješiti u 84. minuti, no Kovačević je sjajno obranio Jurićev udarac glavom.

Tek u sudačkoj nadoknadi Jairo je zabio za 2:0 i potvrdu pobjede gostiju.

Šibenik je u Požegi bio uvjerljivi porazivši Slavoniju sa 5:1. Golove za goste zabili su Celić (16), Antunović (17), Rak (31), Juričić (76) i Španja (87), dok je pogodak za Slavoniju zabio Dino Bognar u 44. minuti prvog dijela iz kaznenog udarca.

U sudaru drugoligaša BSK iz Bijelog Brda je pobijedio Cibaliju sa 1:0. Pogodak odluke zabio je Marko Žuljević u 17. minuti, a samo nekoliko sekundi kasnije gosti su ostali s igračem manje jer je Andrej Kerić dobio izravni crveni karton zbog prigovora.

Opatija je na svom terenu pobijedila Novigrad sa 3:1, a najljepšu utakmicu kola odigrali su Jadran iz Poreča i Inter iz Zaprešića, a na koncu su slavili gosti sa 7:3.

Istra se tek nakon produžetka provukla u Kurilovcu svladavši istoimenog domaćina 3:2.

Utakmica između Buja i Rijeke je otkazana zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i natopljenog travnjaka. Sudac i predstavnici klubova su na travnjak izašli dva puta, a sat vremena uoči susreta odlučeno je da će se utakmica odgoditi.

Nova utakmica igrat će se utorak 1. listopada u 15.30 sati.

Hrvatska kup

Buje-Rijeka15:30
Mladost Petrinja-Hajduk0:2
Bijelo Brdo-Cibalia1:0
Slavonija Pozega-Šibenik1:5
Opatija-Novigrad3:1
Jadran Poreč-Inter Zaprešić3:7
Zagora-Zadar15:30
Belišće-Split15:30
Sloga NG-Vinogradar15:30
Udarnik-Istra 196115:30
Varaždin-Rudeš18:00
Gorica-Zagreb18:00